Digifinans

Hvordan bli millionær?

Det å bli millonær er noe som de aller fleste nordmenn drømmer om. Det er derfor flere hundre tusen nordmenn bruker flere tusen kroner hvert eneste år på lotto og søker time etter timer etter nye casino på nett. Man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at det å spille med penger ikke nødvendigvis er den beste måten å bli millionær på.

Derfor har vi i Megetnyttig.com bestemt oss for å lage et blogginnlegg som forteller deg om hvilke åpenbare muligheter du har for å bli millonær. Noen er åpenbare og andre er ikke så åpenbare.

Spar og invester

Dette er kanskje den sikreste måten å bli rik på. For å spare og investere så er du nødt til å spare over tid. Over tid så vil din formue bli betydelig og etterhvert så vil du få en slags snøball-effekt. Desto større formue du har, jo større avkastning vil du ha. Dersom du ikke ønsker å ta ut avkastning selv så kan dette virkelig bli store penger over tid. Det finnes eksempler på alt i fra vaskedamer til postmenn som har tjent seg styrtrike ved å spare penger.

Felles for de som lykkes å bli millionærer igjennom sparing er at de setter seg inn i sparingen og forvalter pengene sine aktivt. Det betyr ikke at du skal “daytrade”, det handler bare om at du skal gjøre din egen research.

Start din egen bedrift

De aller fleste med store formuer i Norge kommer av at de har lykkes med å starte en bedrift. Noen tjener penger på at bedriften er lønnsom og andre tjener penger på at bedriften selges til en annen bedrift. Dette er verdiskaping på høyt nivå og det er kanskje grunderskapet som lager flest millionærer i Norge hvert eneste år.

Det skal nevnes at det også er mange som taper veldig mye penger på å starte egen bedrift. Om man skal starte bedrift for å bli millinær så bør man derfor ha en god ide og ikke minst en plan for hvordan man skal tjene penger på bedriften.

Arv

Dette er kanskje ikke den hyggeligste måten å bli millionær på men man kommer ikke unna at “baby boomer” generasjonen har betydelig verdier som er bygget opp og som skal spres videre til neste generasjon. Dette vil uten tvil gi flere millionærer men det er ikke så mye du kan gjøre for å fremskynde prosessen. Dette må skje helt naturlig!

Ha flax

Vi kunne kalt dette punktet veldig mye “vinne en jackpot”, “få 6 rette” eller “vinn stort i Lotto”. Uansett så handler dette om flax og dette er ikke noe sikker billett til millionen. Om du heller velger å spare disse pengene så vil du nok etter all sannsynlighet få bedre avkastning enn du får på lottokuppongen men det er selvfølgelig veldig vanskelig å vite før man har spilt.

Hvis man skal sikre seg her så kan det derfor være greit å kanskje ha en liten lottokuppong i tillegg å spare litt. Hvilken risiko du tar med dine penger må du nesten bestemme selv. Det er viktig å huske på at de fleste aldri vinner på lotto og om du putter inn de samme pengene i investeringer så vil du komme bedre ut av det.