Digifinans

Hjemmetester for en tryggere og forutsigbar hverdag

Vi er nå kommet så utrolig langt innen medisin at vi trenger ikke lenger å løpe til legen med det samme vi mistenker at vi er syke. Det er fullt mulig å komme i kontakt med legen via nett. Konsultasjon via nett har virkelig eksplodert siden pandemien inntok verden. Dette gjelder ikke bare i Norge, men andre land som også er kommet like langt som Norge når det gjelder teknologi og tilgang til internett.

Å komme i kontakt med lege eller medisinsk personell kan nå enkelt gjøres med et par få klikk på musa og bankid.

Det er heller ikke alltid nødvendig å involvere leger før man er sikker på om man er syk eller har en sykdom. Som sagt så er vi kommet så langt medisinsk at vi ikke trenger et laboratorium for å få svar på enkelte tester og prøver. Takket være mange ulike hjemmetester kan vi nå enkelt få bekreftet om vi er syke eller ikke på få minutter.

Slik fungerer eksempelvis en hjemmetest fra Olafiaklinikken:

Mange ulike hjemmetester

Det finnes så mange ulike hjemmetester man kan få kjøpt, både på apotek og via nett. man kan få tak i tester for kjønnssykdommer, graviditet, allergier, COVID, fertilitet osv.

Takket være disse ulike hjemmetestene kan nå både vi og leger spare masse tid og penger. Leger kan nå få mer tid til å hjelpe de som virkelig har behov for umiddelbar legeassistanse.

Med tanke på utviklingen av hjemmetester så ser vi egentlig hvor raskt legemiddelindustrien kan komme opp med løsninger når det virkelig gjelder, da med tanke på COVID situasjonen. Hjemmetester ble tilgjengelig kun litt over året etter at viruset overtok verden.

Selv om det finnes en del hjemmetester vi allerede kan benytte oss av, så er det fortsatt en rekke andre sykdommer og plager som det fortsatt ikke er er mulig å få tak i hjemmetester til. Det er kanskje forståelig med tanke på dagens situasjon, der COVID har fokus hos alt av medisinsk personell over hele kloden. Men  vi håper virkelig at når denne fasen er over, så vil forskere igjen kunne ta tak i de andre sykdommene og plagene som vi sliter med, komme opp med en test som kan detektere disse i en tidlig stadiet slik at man kan få rask medisinsk hjelp. Med de fleste sykdommer så er det størst sjanse for å kurere desto tidligere man oppdager det og gir nødvendig behandling så tidlig som mulig.