Digifinans

Kjøp telefon på budsjett

Er du en av de som alltid må ha den aller siste utgaven av for eksempel iPhone eller den nyeste modellen av Samsung? Om du er det, så vet du selv sikkert hvor mye penger du har brukt på å skaffe deg de aller siste utgavene av disse telefonene.

De aller siste utgavene av for eksempel iPhone ligger nå i underkant av 10.000 kroner, for utgaven med minst lagringsplass og RAM. Man må over 10-tusen kroners grensen for å få den med mer RAM og lagring. Prisen på alle nye utgaver av iPhone har alltid ligget rundt denne prisklassen med det samme de har blitt lansert. Men visste du det i bunn og grunn ikke er så ekstremt store forskjeller på årets versjon og fjorårets?

Små forskjeller – er det verdt det?

Ja, vi innrømmer at det er fett å kunne være blant de aller første å eie den aller nyeste modellen av for eksempel en iphone. Gjennom årene har det også kommet frem at de aller første utgavene av nye modeller så er det som regel et eller noe som ikke virker som det skal. Disse problemene dukker opp etterhvert som brukere tar det i bruk, og som rapporteres tilbake til produsent, og forhåpentligvis blir fikset. Så, er det da virkelig verdt å bruke så mye penger på et produkt man vet med rimelig stor sikkerhet at det er en eller annen feil på? Var forbrukslånet, eller bruken av kredittkortet for å kjøpe produktet virkelig verdt det?

Selv om det er den aller nyeste utgaven eller modell, så er det faktisk ikke så mye forskjell på modellen fra året før, kanskje ørsmå oppgradering og litt design. Det er meget begrenset hvor mye teknologien i en smarttelefon kan utvikle seg i løpet av 1 år. Å måtte betale flere tusen kroner ekstra bare for forskjeller man knapt enser, er i grunn bortkastet penger.

Nyere telefon på budsjett

Vil man likevel ha en telefon av nyere utgave, men ikke vil ty til verken snabblån utan uc, kredittkort eller et forbrukslån for å få råd til det, da er tipset å vente med til en ny utgave eller modeller av den telefonen du vil ha kommer på markedet. Så fort den nye utgaven blir lansert, blir prisen på den forrige modellen satt ned. Samt at man vil kunne få kjøpt seg en smarttelefon der eventuelle bugs og feil allerede har blitt oppdaget og fikset på.

En annen smart måte å spare penger på en ny telefon på er å benytte seg av outlet varer på elektro butikker som Elkjøp og Power. Der skjer det stadig at folk kjøper helt nye mobiltelefoner og som benytter seg av den fulle returretten de tilbyr. Butikken vil da prøve å selge disse til nedsatt pris, såkalte outlet varer. Man kan også gjøre store kupp på demo-telefoner. Det vil si telefoner som har blitt brukt til utstilling, der folk har hatt en sjanse til å bli bedre kjent med produktet. Disse telefonene har ikke et minutt med ringetid ut, og kan dermed karakteriseres som nye.