Digifinans

Riktig kosthold til hund og katt

Det er ikke å ta for hardt i om vi sier at det nesten er blitt hysteri når det gjelder kosthold for oss mennesker. Det er stor fokus på at vi som levende individer må få i oss rett mengde og ikke minst riktig mat og råvarer for at vi skal kunne holde oss sunne, friske og kanskje leve et par år lengre.

Utallige apper, nettsider og annonser som reklamerer for det ene og det andre når det gjelder ernæring og riktig kosthold for oss. Men er det noen som tenker på at våre beste venner, hunder, som også er levende individer som også trenger et sunt og næringsrikt kosthold for å kunne holde seg mer frisk og leve lengre.

Mange tror at hundemater hundemat er hundemat, spiller ingen rolle hva det er. For de som tror det så må de nok tenke igjen. Hunder er som oss mennesker. De kommer i alle størrelser og form. Akkurat som oss så er det visse matvarer som passer bedre for dem. Vi kan finne tørrfor og “vått” for for våre bestevenner. Mange av oss benytter oss av begge for typene for at våre bestevenner skal få det best mulig.

Proteiner er byggestein

Som kjent er proteiner byggestein for kroppen til mennesker. Det er faktisk også byggestein for hundekroppen også. Derfor er det viktig at våre hunder også får i seg nok av det. protein finnes som regel i stort sett all hundemat, men hvor mye kommer helt an på hvilke for man velger å gi hunden sin. Som regel er proteininnhold i vanlig hundemat nok for enhver hund, men om man ønsker at hunden skal få en liten boost i proteininntaket så bør man velge for med litt høyere proteininnhold enn normalt.

Proteiner kan man får via egg, kjøtt,fisk, melkeprodukter, soyabønner og mye annet. Men visste du at man kan få proteiner fra insekter også?

Insektsprotein er noe som benyttes i tørrfor, både til katter og hunder. Insekter er et undervurdert proteinkilde av oss mennesker i den vestlige verden. Om man beveger seg mot Asia og Afrika kan man se i flere land at menneskene der benytter seg mye mer av insekter som proteinkilde.

Hva du bør tenke på når du kjøper hundefor

Når man kjøper hundefor med insektsprotein så kan man gjøre det med godt samvittighet. Er man opptatt av dyrevelferd så bør man vite at insektsprotein i hunde- og kattefor, ofte er larver fra insekten Hermetica Illucens. Studier har vist at disse insektene ikke kan føle smerte og dermed skades ikke disse insektene på noen måte.

Ved å velge hundefor med insektsprotein er man med på å fremme et bærekraftig matvalg for sine bestevenner. oppdrett av larver er mye mer bærekraftig og billigere enn oppdrett av for eksempel svin. Larvene trenger for eksempel ikke like stor plass som å holde en kjøttproduksjon i gang.

proteiner finnes selvfølgelig også i grønnsaker, men våre hunder og katter kan som kjent ikke leve på kun vegetabilsk protein, de har behov for animalsk protein.