Digifinans

14 metoder for å gå ned 5 kg

Hvordan slanke seg fort, spør du kanskje? Å miste vekt trenger ikke å være så vanskelig. Her får du 14 tips som gjør at du kan gå ned 5 kg (minst) på relativt kort tid.

Når det kommer til vekttap, så fungerer det veldig forskjellig fra person til person. Noen går lett ned i vekt uten for mye anstrengelse, mens andre må jobbe hardere. Det er uansett håp for alle, og det viktigste er en god dose med tålmodighet og en del viljestyrke. Det er DU må må ville gjøre dette, og har du nok motivasjon, så er det meste mulig. Dette handler ikke om noe ekstrem diett, men om en sunn og enkel måte å endre livet sitt på. Vil du ha resultater, så må du også være innstilt på en endring.

Gå ned minst 5 kg i vekt effektivt

Så, her kommer 14 effektive metoder som gjør at du kan gå ned minst 5 kg:

 1. Drikk mye vann – forskere mener at de som drikker mest vann, også er de som raskest går ned i vekt. Drikker du mye vann (gjerne 2-3 liter pr dag) så får du en bedre metthetsfølelse, og vannet vil hjelpe kroppen til å fungere optimalt når det kommer til forbrenning og andre funksjoner.
 2. Spis roligere – bruk ca 15 minutter på et måltid. Tygg lenge før du svelger. Kroppen bruker en stund på å skjønne at han er mett, så derfor bør du også gi kroppen tid til å signalisere at du egentlig har fått nok mat. Spiser du raskt, så vil du plutselig bli overmett, og det er én av veiene til vektøkning.
 3. Spis fersk mat laget fra grunnen – kast ut ferdigmat, og tilbered råvarene selv fra grunnen. Mat laget fra grunnen er ofte sunnere, og vil føre til at du raskere vil gå ned 5 kg. Her kan du kjøpe sunne og gode råvarer som kan få deg i gang med matlagingen.
 4. Spis mindre på utvalgte dager  – Sett av én til to dager i uka hvor du halverer alt du pleier å spise. Så lenge du ikke går for lenge med for lite mat i magen (mer enn 5-7 dager) så vil du ikke signalisere til kroppen at du er i sultmodus.
 5. Faste – Sett av én til to dager i uka hvor du faster i ca 20-24 timer. F.eks: spis ditt siste måltid på tirsdag kl 20. Så venter du til neste dag mellom 16-20 før du spiser ditt neste måltid. Faste er mye brukt i flere kulturer gjennom flere tusen år, og er en meget gunstig måte å leve på. Husk at vi kan leve lenge uten mat, men ikke lenge uten vann.
 6. Redusere sukker for å gå ned 5 kg – sukker finnes i de aller fleste varer, og du vil sannsynligvis bli sjokkert når du leser på vedlegget til en del varer, som f.eks sauser og potetgull. Hvem hadde trodd det var sukker her? Reduser matvarene med mye sukker. Bruk som en tommelfingerregel at du kun spiser mat som har mindre enn 5% sukker. Alternativt kan du bruke stevia.
 7. Reduser hvitt mel – hvitt mel er på linje med sukker. Noen hevder det er verre i forhold til blodsukkerstigning i kroppen. Hvitt mel er IKKE noe vi trenger, og sliter du med å gå ned i vekt, så fjern dette fra kjøkkenet ditt. Hvitt mel er i de fleste brød, så om du spiser mye brød, så kjøp noe uten hvitt mel, eller lag ditt eget brød. Skal du gå ned 1 kg eller 5 kg, så må du ofre noe. Hva med å prøve ut kokosmel i stedet?
 8. Drikk mindre tomme kalorier – brus, øl og energidrikker inneholder mye sukker og tomme kalorier. Ønsker du å miste vekt fort, så kutt drikker som ikke gir deg noe som helst. Går du uten brus lenge, så vil du mest sannsynlig få litt avsmak på dette.
 9. Sov mer – prøv å få rundt 8 timer hver natt (som en hovedregel). Noen trenger mer, mens andre kan leve på mindre. Får du veldig lite hver natt (under 6 timer) så kan dette raskt føre til mer trøbbel i forhold til vektnedgang.
 10. Spis grapefrukt – en studie viste at de som spiste en grapefrukt hver dag, gikk raskere ned i vekt enn de som lot være. En bieffekt er at du også får i deg viktige næringsstoffer og du vil lettere gå ned i vekt fort.
 11. Gå uten gluten – fjern gluten fra kosten, og se hva som skjer. Noen reagerer negativt på gluten, og kan være et hinder for å gå ned 5 kg.
 12. Krydder! – bruk sterke krydder i maten. Forskning sier at cayenne-pepper vil sette ekstra fart på forbrenningen. Alle monner drar!
 13. Tren mer – Du trenger ikke sette av mye tid på treningsstudio for å miste vekt. Sett igjen bilen, og bruk beina til jobb. Rask gange, eller en sykkeltur til jobb vil sette fart på vektnedgangen. Styrketrening 3-4 timer i uka vil også gjøre underverker for vekta. Å trene er også viktig for kroppen generelt, både på det fysisk plan og på det psykiske.
 14. Isvann – drikker du 2 liter isvann (under 5 grader) hver dag, så kan du brenne ca 150-200 kalorier ekstra daglig. Kroppen bruker energi på å varme vannet opp til kroppstemperatur, og dermed vil du brenne mer kalorier. Dette vil igjen føre til at det blir lettere å gå ned i vekt fort.

Altshop 970x250

Bonustips til hvordan slanke seg

 1. Kalddusjing – Dusjer du i kaldt vann i minst 30 sekunder, så kan dette hjelpe deg til å gå raskere ned i vekt. Dette kan være vanskelig å klare i begynnelsen, siden de fleste ikke er vant til det, men om du gjør det noen ganger på rad, så vil kroppen få en høyere toleranse for kulde. Etter noen uker med kalddusjing, så vil du glede deg til neste gang du skal dusje i kaldt vann.Husk at du ikke bør dusje veldig lenge i veldig kaldt vann. En grei regel er å holde seg under 8 minutter. Har du hjerteproblemer, så bør du kontakte legen, før du prøver dette.
 2. Fjern fristelser – Har du mye god mat og usunn mat liggende rundt om i huset, så er det større sjanse for at du spiser det i løpet av dagen. Kast ut alt som du ikke bør spise, så slipper du å tenke på det, og det blir lettere å gå ned i vekt fort.
 3. Frukt er OK – Får du et søtsug over deg, så er det bedre å spise litt søt frukt enn en sjokoladeplate. Ha stående en banan eller noen druer på jobben, hvis du lett får et søtsug over deg.
 4. Sjokoladeprotein – Vil du ha sjokolade, så kan du like godt blande ut litt sjokoladeprotein for å dekke behovet. Det blir selvsagt ikke det samme, men du får muligens dekt sjokoladebehovet. Prøv eventuelt fiskeprotein som et alternativ, fordi dette er proteiner som tas opp fortere i kroppen.

Bruker du noen av disse tipsene, så vil du fort merke endring på vekta. Først vil du gå ned 1 kg, så 2 osv. Ikke vei deg hver dag. Vekta kan svinge et par kg bare på vanninnholdet i kroppen.

Del gjerne artikkelen om å gå ned 5 kg med andre om du likte den.