Digifinans

Derfor er vinkjøleskap noe av det aller viktigste for vininteresserte

For utenforstående kan vinskap og vinkjøleskap fremstå som noe litt unødvendig og rart. Det finnes jo allerede ett eller flere kjøleskap i hvert eneste norsk hjem, er det virkelig nødvendig med et frittstående vinskap i tillegg? Det er et relevant spørsmål, men det finnes heldigvis også flere gode svar.

Korrekt temperatur er avgjørende for vinopplevelsen

Til å begynne med skal et vinkjøleskap selvfølgelig kjøle vinen, det fremgår relativt tydelig av navnet. Samtidig dreier det seg altså ikke om akkurat den samme kjølingen som et vanlig kjøleskap – som skal levere en temperatur på mellom null og fire grader. Et vinkjøleskap vil vanligvis være innstilt til en noe høyere temperatur, samtidig som den fortsatt er en god del under romtemperatur. Dessuten finnes det alternativer med flere temperatursoner, kjøp vinskap hos en forhandler med bredt sortiment for å få tilgang til størst mulig utvalg.

Akkurat riktig temperatur har mye å si for hvordan vinen oppleves, og verken vanlig kjøleskaptemperatur eller romtemperatur er optimal for de aller fleste viner.

Ryddig oppbevaring og lagring av vinflasker

Et vinkjøleskap fyller i tillegg en funksjon som rydding oppbevaringsplass. Det gjelder da både viner som skal drikkes nå og viner som skal lagres. Det finnes vinkjøleskap i en mengde forskjellige design og prisklasser, noe som også gjør det mulig å plassere vinkjøleskap i flere forskjellige rom og områder i boligen.

Ved lagring av vin er stabil temperatur også viktig. Det dreier seg da om temperatur sammen med luftfuktighet og lys, faktorer som særlig kan påvirke naturkork. Det er også grunnen til at en stor majoritet av vinskapene på markedet er konstruert slik at flaskene plasseres liggende – det sikrer at vinen er i konstant kontakt med naturkorken i flasker som har slik. Da vil korken ikke tørke ut, noe som betyr at den holder seg tett. Samlet oppfyller derfor vinkjøleskapet alle kravene som stilles til optimal lagring av vin.