Digifinans

Beste mobilabonnement og hvordan du kan spare penger på data

Føler du at du ikke bruker mye data men  går likevel tom i løpet av måneden? Det kan være flere årsaker til at du bruker mer data enn du tror på mobilen, og her skal vi gjennomgå flere ting du kan gjøre for å redusere databruk og spare penger. I tillegg til dette kan du finne beste mobilabonnement til ditt bruk her for å se om du kan finne et billigere alternativ enn det du har i dag. 

Enkle tiltak for å redusere bruk av mobildata

Hver eneste dag bruker vi data som i utgangspunktet er bare sløsing. Enten det er apper vi glemmer å lukke, oppdateringer av apper, eller mottak av filer på sosiale medier. Mye av det vi sløser kunne vi fint ventet med å laste ned når vi får tilgang til Wifi-nettverket hjemme. 

Disse tipsene kan spare deg for mange gigabyte per måned: 

  • Last ned innhold du vil se på før du går ut døren. Om du skal på reise og vil se filmer, Youtube eller høre på musikk, kan du laste ned alt du trenger først slik at du kan bruke filene offline uten å bruke data. 
  • Sjekk tillatelse på apper du bruker. Sørg for at ikke disse oppdaterer seg eller sender deg tunge filer mens du bruker mobilnettverket. Gå heller gjennom appene når du er hjemme for å laste ned oppdateringene du trenger. 
  • Reduser filstørrelse på bilder og video. Når du er ute og reiser er det ofte av vi ønsker å dele våre opplevelser med andre. Derfor kan det være lurt å ikke ha bilder og video på den høyeste oppløsningen som du ønsker å sende på messenger, eller kanskje poste på Instagram eller andre sosiale medier. 
  • Last ned apper som reduserer databruk. Det finnes flere apper du kan bruke, for eksempel nettlesere som redusere databruk din mens du surfer på nett. 

Apper som kan spare deg for mye data

Det er flere apper du kan bruke for å redusere antall gigabyte du bruker per måned. En av tiltakene du kan gjøre er å komprimere nettsidene du besøker og redusere størrelse på filer du sender til andre brukere. Her skal vi se på flere smarte apper du kan bruke for å redusere databruken. 

Opera Mini – Istedenfor Chrome kan du laste ned Opera Mini nettleser for å komprimere nettsidene du besøker. Det beste av alt er at selv om du reduserer 90 % av nedlastingen av nettsider i forhold til andre nettlesere, går dette ikke ut over kvaliteten på nettsiden. Du ser både tekst, video og bilder like tydelig. 

Opera Max – Denne appen reduserer dataforbruket på appene du bruker til vanlig på din mobiltelefon. Den stopper ikke oppdateringer av apper mens du er på mobilnettverk, men den hindrer i at ubrukte apper kjører i bakgrunnen hele tiden. 

Data Compress – Dette er det beste alternativet for iOS brukere som vil hindre at apper som ikke brukes sluker data i bakgrunnen. Denne er helt gratis å bruke og kan spare deg for opp imot 50 % av data sløsing vi alle gjør i løpet av dagen når vi ikke lukker appene. 

NetGuard – Denne appen fokuserer også på å redusere dataforbruket på enkelte apper, spesielt social media apper som Facebook og Instagram hvor det kan tikke inn meldinger hele tiden. Du kan sette innstillinger slik at du ikke mottar tyngre filer som bilder og videoer mens du bruker mobildata. 

Konklusjon

Det er veldig mye data vi bruker som er bare bortkastede penger. Du kan selvfølgelig velge abonnement som har fri data slik at du slipper å tenke på hvor mye som går unna i løpet av dagen. Men slike abonnement koster ganske mye fra 500 kroner og oppover per måned. Derfor kan du spare ganske mye i løpet av et år ved å kun laste ned noen enkle apper som hjelper deg med å styre appene dine og reduserer størrelsen på nettsider som du besøker.