Digifinans

15 kjøkkentriks du må lære deg i dag

Jeg tror du vil være enig med oss når vi sier:

“Kjøkkenet er én av de viktigste rommene i huset.”

Vel, det viser seg at det finnes en haug med triks du kan benytte hvis du vil trives enda bedre på kjøkkenet. Ikke bare det, men du vil også jobbe mer effektivt og kose deg enda bedre om du følger tipsene du får under.

I dette innlegget, vil vi vise deg hvordan du blir en kongen/dronninga over kjøkkenet. Og det krever faktisk mye mindre innsats enn du kanskje tror.

…men dette er ikke alt…

du vil også score høyt hos din partner/makker om du viser gode kunnskaper når det kommer til kjøkkenet.

15 triks som vil få deg til en mester på kjøkkenet

Her kommer 15 triks som du absolutt bør lære deg for å blomstre på kjøkkenet.

1. Unngå at saltet blir fuktig og klumper seg. Legg litt ris i saltbøssen. Det vil gjøre at risen trekker til seg fuktighet, som igjen vil føre til at saltet holder seg tørt. Tørt salt = mindre sjanse for at det klumper seg.

2. Er eggene friske og fine? Lurer du på om egget kan brukes i matlagingen du skal starte med? Legg egget i et glass med vann, og se hva som skjer. Hvis det synker til bunns, er det klart til å brukes. Hvis det flyter til overflaten, så bør du vurdere å kaste det.

3. Er boblene i champagnen borte? Hvis du har rester av champagne fra dagen før, og den er blitt tam, så kan du putte nedi en rosin eller to. Dette vil skape nytt liv i champagnen.

4. Sett opp tempoet på fruktmodningen. Har du frukt som ikke modner like raskt som du ønsker, så kan du legge de i en papirpose sammen med et eple. Epler slipper ut en type gass som gjør at fruktene rundt modner raskere. Ikke legg epler rundt annen frukt om du IKKE ønsker raskere modning.

5. Frys smøret for lenger holdbarhet. Kommer du over et bra tilbud på smør, så er det bare å hamstre mye. Smør kan nemlig fryses, og det tiner relativt raskt når du tar det ut fra fryseren. Smøret holder seg fint i fryseren i ca 6 måneder. Men husk å pakk det lufttett.

6. Sliter du med småkryp, så bruk noen lauvbærblad. Hvis du finner melbiller eller andre småkryp i maten din, så kan du forsøke å legge et lauvbærblad nedi matposen. Dette vil ofte skremme bort småkrypene.

7. Brent melk kan ofte reddes. Har du vært uheldig, og brent melken din, så kan den ofte reddes. Tilsett en liten klype med salt (gjerne uraffinert havsalt om du har), og den brente smaken og lukten vil sannsynligvis forsvinne.

8. Honning i mikroen kan være en god løsning. Hvis honningen du har i skapet har krystallisert seg, og blitt litt tåkete, så kan en runde i mikrobølgeovnen gjøre underverker. Prøv 25-30 sekunder på medium styrke (rundt 500 watt).

9. Hull i sitronen kan gjøre at den varer lenger. Trenger du kun et par dråper sitron, så er det dumt å dele den i to, slik at den fort blir dårlig. Stikk heller et hull i sitronen, og skvis ut den saften eller dråpene du trenger.

10. Redd suppen din fra å bli altfor salt. Har du vært uheldig og tatt i for mye salt, så finnes det muligens en løsning på problemet. Legg i en potet eller et eple, og la suppen småkoke i ca 10 minutter. Når du så tar ut poteten eller eplet, så har de forhåpentligvis trukket til seg en del av saltsmaken.

11. Bananer trives best i klaser. Hvis du skiller bananene fra klasen sin, så er det større sjanse for at de brunes raskere. Derfor kan det være en god idé å kjøpe de i klaser når du handler i butikken. Unngå å kjøpe de stykkevis.

12. Unngå sjampinjonger som er ekle og slimete. Har du opplevd at sjampinjongen blir slimete når de legges i kjøleskapet? Dette kan unngås om du pakker de inn i litt kjøkkenpapir før du legger de i kjøleskapet.

13. Frys osten for lenger holdbarhet. Hvis du ikke skal bruke osten på en stund, så kan du pakke osten inn i originalemballasjen, og legge den i en tett plastboks. Hvis du fryser ned osten på denne måten, så holder den seg lenge. Det er best å gjøre dette på litt bløte oster med mye fett.

14. Sprø grønnsaker er best. Hvis du har slappe grønnsaker som ikke er sprø lenger, så legg de i en skål med vann sammen med en rå potet. Etter hvert vil grønnsakene bli sprøere. Det fungerer spesielt bra for gulrøtter og selleri.

15. Grønnsakene kan leve lenge med dette trikset. Legg litt kjøkkenpapir i bunnen av skuffen hvor grønnsakene ligger. Kjøkkenpapiret vil suge til seg fukten som grønnsakene avgir, og det vil ta lenger tid før grønnsakene råtner. Husk å bytt papiret med jevne mellomrom.

Kilde: countryliving.