Digifinans

Realiser drømmereisen med noen enkle grep

Nå som kulden setter inn her til lands er det mange av oss som fester blikket ned mot bakken og med krummet rygg når vi går langs gatene. Vi er mer opptatt av å komme oss raskest fra A til B og inn i varmen igjen. Mange av oss, ikke bare nordmenn, går rundt og med drømmer om sol, strand, sjø og eksotiske plasser når høst og vinter setter inn her til lands.

Å drømme om eksotiske varme paradiser med palmesus og strand trenger ikke bare å bære en drøm. Dette er noe som de aller fleste av oss kan realisere, selv med trangt budsjett i dagliglivet. I tillegg er det godt for både kropp å sjel å oppleve noe nytt. Kanskje noen oppdager nye ting som vil forandre livet deres totalt på slike reiser. Per i dag er det blitt lettere siden de aller fleste av den norske befolkningen er fullvaksinerte og flere reisemål er nå åpne for oss som drømmer om slike eksotiske plasser å tilbringe et par uker i.

Spørsmålet er da hvordan man skal kunne finansiere et slikt drømmereise for å komme seg bort fra kulden, selv med stramt budsjett.

Finansiere en drømmereise

Det kan være kostbart å realisere drømmereisen, spesielt hvis det er snakk om en familie på 4-5 personer. Det er nok reise og overnatting som vil koste mest, mens opphold er det som vil være billigst. Som alle vet så er det mye billigere å leve i utlandet enn her hjemme. La oss si at en familie på 5 skal reise til Maldivene for 3 uker. Bare i flybillett vil dette nok komme opp i 30-40.000 kroner, kanskje et par tusenlapper mindre om man er heldig.

Det er mange måter å finansiere en drømmereise på. Mange av oss har sikkert litt oppsparte midler på lur et eller annet sted. For de som ikke har oppsparte midler, har de garantert et kredittkort eller to. Eller man kan benytte seg av et lite forbrukslån. Forbrukslån til akkurat dette er ypperlig siden banken eller finansinstitusjonen ikke vil legge seg i hva man som lånetaker bruker pengene på.

Forbrukslån til kredittkort

Sett at man må gå for et forbrukslån for å finansiere drømmereisen for familien. Finn rette lånegiver ved å se seg litt om på nett og finne den beste lånegiveren som har vilkår og betingelser, og ikke minst et rentenivå som passer oss best økonomisk.

Har man økonomien på stell, vil man i de fleste tilfeller få innvilget et forbrukslån. Selv om forbrukslån ofte har et begrenset beløp når man skal låne penger, er grensen mer enn nok for en drømmereise på et par uker.

Et godt tips for å spare seg selv for et par tusenlapper er at man bestiller reise og opphold med ett eller to kredittkort. Hvorfor? Enkelt! Mange kredittkort kommer med reiseforsikring inkludert. Man slipper å måtte bruke ekstra midler for å kjøpe en reiseforsikring for hele familien. I tillegg er man ekstra forsikret i tilfelle noe skulle oppstå under en slik reise, både før og når man er kommet til destinasjon.

Betal hele reisen og opphold med kredittkort, og bruk forbrukslånet til å betale ned på kredittkortet med det samme. På denne måten slipper man ekstra renter og gebyr. Selv om mange kredittkort tilbyr opptil 45 rentefrie dager, er det alltid smartest å betale det inn med det samme.En annen fordel ved å betale ned kredittkortene med det samme er at man samtidig frigjør kredittkortene. Man vil igjen få samme kredittgrense som man opprinnelig hadde. Dermed kan kredittkortet eller kortene, benyttes som en reserve i tilfelle ting går helt skeis.

Man slipper samtidig også å tenke mer på at man må betale ned på kredittkortene hver eneste måned, og man kan fokusere på å betale ned forbrukslånet.

Lokal valuta

Når man ankommer det eksotiske reisemålet vil man fort oppdage at ting er mye, mye billigere. Det gjelder absolutt alt, mat, klær, restaurantbesøk, taxi osv. Man føler seg nesten som født på ny, og smilet og humøret kommer tilbake sakte men sikkert samtidig som man nyter de varme solstrålene som treffer kroppen.

Et godt tips er å bli raskt kjent med den lokale valutaen og vekslingskursen, uansett hvor man er. Mange av oss er nesten i sjokk over hvor billig ting er, og man ender veldig ofte med å bruke mye mer enn man opprinnelig hadde tenkt. Dette er mye takket være at vi fortsatt er litt forvirret over vekslingskursen mellom lokal valuta og norske kroner.

Mange av oss opplever også at man drar på en reise med en koffert, men ender opp med 2 på vei hjem. Suvenirer er godt å bringe med seg hjem, men med måte. Husk at hvis alle i en familie på fem skulle ende opp med en ekstra koffert til hjemreisen kan dette bli et kostbart affære.