Digifinans

LEV DEG INN I ESPORT

Mens betting i mange år har handlet om fysisk sport, er betting på eSport blitt mer og mer fremtredende som teknologien utvikler seg. Noen kamper eller spill vises på vanlige TV kanaler, andre op betalingskanaler, og noen kan du streame på diverse nettsider.

Der er ligaer på lik linje med vanlige sportsligaer, og de professjonelle deltakerne har trenere og diverse behandlere, på samme måte som en fotballspiller. Men hva er eSport? Er det bare fotballspill, eller?

eSport kan høres ut som det bare handler om sportsspill som fotballspillet Fifa, men det er en fellesbetegnelse for profesjonelle ligarunder for online multiplayer spill. Det er ekstremt mange lagspill som har profesjonelle ligaer, men de mest populære spillkategoriene er sportsspill, skytespill, kampspill, og MOBA.

Sportsspill

Betting på sportsspill foregår ganske likt vanlig sportsbetting. Typiske sportsspill som kan bettes på er Fifa og Rocket League.
Fifa er et ekstremt populært fotballspill, mens Rocket League er en hybrid av fotball og racerbilkjøring. I disse tipper man som regel på hvilket lag som vinner, eller hvor mange mål som scores.

Skytespill

Skytespill er svært store i eSports-verdenen, med populære titler som Fortnite, Player Unknown’s Battlegrounds, Overwatch, og det enorme Counter Strike Global Offensive.

Felles for disse er at spillerne deler seg opp i to eller flere lag, som blandt annet kan vinne ved å drepe alle motstanderne.
Spillene har forskjellige stiler, og i flere av disse kan man i tillegg til å tippe på vinneren av en bestemt runde, også tippe på hvem som først dreper en motstander i en ny runde, hvem som gjør mest skade samlet, og hvilket lag som vinner flest runder samlet.

Der finnes mange internasjonale turneringer i spesielt disse spillene, og adskillige Norske spillere har kommet seg på noen av de mest populære lagene i disse ligaene.

Turneringer i Counter Strike, eller CS:GO som det forkortes til, kan også ses på diverse sportskanaler på TV.

Kampspill

Kampspill har en mindre popularitet om man teller seertall, men fordelen med disse er at rundene som regel er kortere i lengde. Populære titler i denne sjangren er Tekken med to spillere mot hverandre, og Smash Bros der man kan være flere på hvert lag.

Som regel er handlingen her at man skal angripe hverandre i en arena inntil en vinner står igjen.

MOBA

MOBA, eller Multiplayer Online Battle Arena, er en av de eldste spillestilene i eSport-verdenen, og MOBA-spillet Starcraft II er i stor stil å takke for at eSport ble så populært. Andre populære titler er Dota 2 og League of Legends.
MOBA er arenaspill med realtids-strategi, hvor man skal bygge opp sin figur eller sitt lag med gevinstene for å drepe motstandere eller ødelegge viktige ting for motstanderlaget.
Også her kan man både tippe på vinneren av enkelte runder samt hvem som vinner flest av x antall runder.

Sportsligaer i bøttevis

Norge har sin egen eSports-liga, Telialigaen, med 5 spilltitler som de dekker; Hearthstone, PUBG, Rocket League, CS:GO, og League of Legends.
Den internasjonale forbundet MLG (Major League Gaming) arrangerer store ligaer for mange av de populære spillene, og strømmer også disse på nett.
Ligaen eLeague som hovedsakelig fokuserer på CS:GO, har deltakere fra alle befolkede kontinenter, og ekstremt høye vinnerpremier. Skandinaviske spillere har sammen med lagene sine flere ganger stukket av med førsteplassen.

Bli kjent med spillene

Det viktigste for eSports betting er å sette seg inn i reglene og strategiene for de forskjellige spillene. Dette kan hjelpe tipperen å ta en informert avgjørelse, og dermed øke sjansene for gevinst. Til sist er det så klart også viktig å fokusere på en eSport med innhold man interesserer seg for. Man kan alltid søke opp videoer av spillene på diverse videosider for å få et overblikk.

Kos deg med din nye hobby!