Digifinans

Beste dataspill i 2020

Spillutvalget blir bare større og større etter hvert som tiden går. Nå i 2020 har vi et stort utvalg av gode klassiske spill, men vi har også noen nye spill som tar internett med storm. I denne oversikten skal vi gå gjennom både noen av de mest populære veletablerte spillene, men også noen spill som ble gitt ut i 2020 og allerede er blitt svært populære blant spillerne.

League of Legends

League of Legends er kanskje det mest spilte dataspillet på PC for øyeblikket og har vært det i mange år allerede. Spillet går ut på at 5 spillere på lag velger hver sin “Champion” og spiller mot et lag med 5 andre spillere. Det laget som først ødelegger basen til motstanderen vinner, men før man kan gjøre det må man tjene inn gull og XP for å bli sterkere og kjøpe kraftige og ofte magiske gjenstander som man kan bruke til å drepe motstanderen. Dette spiller er ikke spesielt nytt lengre, men utvikleren Riot Games har nettopp levd opp til «s»-en i navnet og laget en rekke nye spill; Noen av disse kommer vi tilbake til senere.

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive eller bare CS:GO er et svært populært spill innenfor førstepersonsskytespill sjangeren. De har lenge vært ledende innenfor denne sjangeren, men dette kan endre seg når Riot Games sitt nye spill Valorant kommer ut av Beta testing senere i år. I begge disse spillene er det ene laget såkalte terrorister som skal forsøke å plante en bombe, mens det andre laget forsvarer. CS:GO har i likhet med mange av de andre spillene på denne listen en sterk e-sport scene, og noen bettingsider tilbyr faktisk tipping på CS:GO resultater. Dersom du liker å følge med på e-Sport er CS:GO et godt alternativ for dette.

Hearthstone

Hearthstone er et kortspill av Blizzard Games hvor du spiller såkalte “Minions” fra kortstokken din ut på bordet hvor de sloss mot andre Minions. Dette er kanskje det mest spilte kortspillet på PC, og er også tilgjengelig på mobil. Dette er et perfekt spill dersom du ønsker noe du kan spille på bussen eller mens du gjør andre ting ettersom at det innimellom er litt venting mens motstanderen spiller sine kort.

Legends of Runeterra

Legends of Runeterra er Riot Games nyeste spill, og et forsøk på å konkurrere med lignende spill som Hearthstone. Spillet minner ganske mye om Hearthstone, men karakterene er hentet fra samme univers som Legends of Runeterra. Dessuten kan begge spillerne utføre handlinger hver runde i motsetning til Hearthstone hvor bare en av spillerne kan utføre handlinger og spille kort per runde. Dette betyr at du kan svare på motstandernes kort ved å spille dine egne og stoppe planen til motstanderen. Dette minner som sagt om Hearthstone, men passer for deg som vil ha litt mer action eller dersom du liker karakterene fra League of Legeneds.

I denne gjennomgangen har vi sett på noen gamle klassikere og noen nye spill fra 2020. Det er fortsatt tidlig på året og det er bare å se fram til flere gode nyutgivelser i løpet av 2020, og dessuten kan man jo alltid komme tilbake til de gamle klassikerne.

Les mer om teknologi her