Digifinans

Spar penger med valutakort

Nordmenn bruker utenlandsk valuta som aldri før. Vi reiser mer til utlandet, og bruker lokal valuta hver gang vi trekker bankkortet. Netthandel i utlandet har også eksplodert, hvor vi kjøper i fremmede valutaer, som amerikanske dollar, Euro og andre valuta fra alle verdenshjørner.

For hver gang du veksler norsk valuta til annen valuta, er det alt for mange av de ordinære bankene som legger til et lite påslag. Her skal du faktisk betale et påslag på noen prosent (gjerne et par prosent og opp) kun for å veksle – men det kan du gjøre noe med her og nå.

Flere og flere såkalte Internettbanker tilbyr bankkort, som du kan bruke hvor som helst i verden, på lik linje med de ordinære bankenes kort (eksempelvis fra Nordea, DNB og andre banker), men uten at du skal betale for å veksle.

Revolut – en av de mest populære

Revolut er en av de mest populære bankene i Europa, når det kommer til desidert valutakonvertering, og du kan velge mellom neste alle valutaer som er. Helt genialt om du er en type som reiser mye til alle krinker og kroker av verden. Revolut tilbyr også en Premium versjon, som gir deg en fullgod forsikring, til deg og familiemedlemmer, samt mange andre fordeler. Vi kan nevne consierge service, cash back, og bankkonto til barna, som noen av fordelene du får. Når du åpner konto ( se hvordan på AnbefalteCasino.com ) vil du få tilsendt et MasterCard og du får tilgang til en app hvor du kan styre alt, og få full oversikt over alle transaksjoner. Det er også en egen funksjon til å selektivt sperre kortet, enten til minibank, på nett eller i butikk.

Revolut er underlagt finanstilsynet i Storbritannia og du er dekket av en bankgaranti der. Dette er den raskest voksende internettbanken i Europa.

N26 – enda en populær internettbank

N26 er enda en bank som ligger nært Revolut i popularitet. N26 er primært rettet mot europeiske brukere og har et større fokus på budsjettstyring, men har mange av de samme fordelene som Revolut.

Når du åpner en konto hos N26 vil du også her få et MasterCard. Du kan velge mellom et gratis kort eller Premium kort. Sistnevnte gir deg en haug av fordeler, som inkluderer reiseforsikring og muligheten til å overføre penger over hele verden (med TransferWise), og er et opplagt valg om du av en eller annen årsak ofte overfører penger til utlandet.

N26 er en bank som får sin lisens fra finansmyndighetene i Tyskland, men de opererer mot kunder i hele Europa – inkludert norske kunder, og er en aktør med stort fokus på sikkerhet.

De opplyste bankene som tilbyr dette er de mest kjente vi vet om, men vi vil ikke ta ansvar for eventuelle økonomiske tap eller annet om du åpner konto hos en av dem. Når det er sagt, er det som regel helt trygt, fordi du vil være dekket av bankgaranti om utbyderen gå konkurs. Sjekk eventuelt dette før du åpner konto så du vet hvor stor dekningsgrad du eventuelt har.