Digifinans

Dette bør du unngå på charterferien

Når du skal bestille sommerens charterferie bør du begynne så tidlig som overhodet mulig. Det er kan bli kostbart om du venter i siste liten med bestille drømmeferien. Du kan effektivt forhøre deg med reisebyråer for slik å få tilgang til priser og rabatter på charterturer. En chartertur kan lett bli en uforglemmelig opplevelse.

Ved å sjekke restplasser vil du garantert komme rimeligere ut av sommerferien. Du vil da lettere klare å holde feriebudsjettet innenfor de rammene som allerede er satt. Det er best forholde seg til de midlene en allerede har på kontoen. Om ikke kan charterturen bli en dyr affære med kredittkortet.

Ha reiseforsikringen i orden

Det første du bør tenke på når du bestiller sommerens chartertur er at du må ha reiseforsikringen i orden. Det kan derfor lønne seg å ringe forsikringsselskapet for å sjekke om dine forsikringer er gode nok til å dekke dine behov. Hvis du bestiller reisen med kredittkort kan du kanskje benytte deg av en inkludert reiseforsikring.

Dersom det oppstår uhell i løpet av ferien bør du oppsøke en lege i nærheten av deg. Du kan også kontakte norsk lege om dette er en bedre løsning. I dag kan du både chatte og snakke med legen din på video. Dersom du har mistanke om at du har kjønnssykdommer, kan du eksempelvis kjøpe en klamydia test på apoteket.

Unngå sene kvelder i hotellbaren

Nordmenn elsker charterferier som inkludere badetøy, god mat og drikke. Det er derfor ikke rart at det gjerne blir sene kvelder hotellbaren. Her kan du nyte sommervarmen som vi ikke alltid har hjemme i Norge. Derimot kan hotellbaren raskt bli en vane. For å unngå å gå i charterfellen bør du derfor planlegge å nå hotellfrokosten i stedet.

De fleste hotellene som er tilgjengelig for charterturister byr på all inclusive. Dette er en totalløsning som gjør at du kan benytte deg av hotellfasilitetene som tilbys, uten at du må betale en krone. De fleste hotellene tilbyr derfor både frokost, lunsj og middag inkludert i oppholdet.

Pass på eiendelene dine

For at du skal unngå å måtte besøke politistasjonen under charterturen, bør du passe på at du har kontroll over dine eiendeler. Dersom du opplever at du blir frastjålet lommeboken eller mobilen vil du raskt kunne anmelde forholdet hos nærmeste politistasjon. Papirarbeidet er viktig for den videre behandlingen i det norske forsikringsselskapet.

Hotellet der du overnatter vil bistå deg om du opplever at uvedkommende har vært inne på hotellrommet, eller i ferieleiligheten din. Det er ikke til å unngå at en chartertur inkluderer møter med mange ulike typer mennesker. Du bør derfor huske på å legge igjen dine verdisaker i safen for at du skal unngå tyveri på stranden.

Lover og regler i ferielandet

Ikke alle land forholder seg til de samme lover og regler som vi har i Norge. Det kan derfor være lurt å sjekke opp i hvilke lover og regler som er gjeldene i det landet som du ferierer i. Dette for å unngå at du blir bøtelagt for ting som du ikke hadde gjort om du visste at det var ulovlig.

De fleste charterselskapene tilbyr som regel overnatting i turistvennlig områder. Derfor vil du nok bli informert om hvilke lover og regler som er gjeldende i det område som du oppholder deg i til enhver tid. Hvert enkelt hotell opererer også med restriksjoner som må overholdes. Spesielt bør du være oppmerksom som på når hotellbassenget og restaurantlokalene stenger.

Kjør på sightseeing i leiebil

Selv om du er på charterferie står ingenting i veien for at du kan ta deg en kjøretur med en leiebil. Du kan som regel leie bil allerede på flyplassen. Du må derfor være klar over at du må ha med deg gyldig førerkort og eventuelle andre dokumenter for å kunne hente ut en leiebil. De fleste klarer å tilpasse seg utenlandske veier relativt raskt.

Derimot er det viktig at du setter deg inn i trafikkreglene til ferielandet med en gang. Det kan også være lurt å forberede seg på kjøreturen ved å lese kartet. Du kan slik planlegge en sightseeing på stedet der du ferierer. Du vil da få med deg mye som du gjerne ikke får med deg om du kun tilbringer tiden på hotellet.

Nyt all inclusive på hotellet

For å få mest ut av charterturen anbefales det selvsagt at du benytter deg av hotellfasilitetene som du har tilgang til. All inclusive inkluderer gjerne både frokost, lunsj og middag i hotellets restaurantlokaler. Det anbefales at du også tar en svipptur utenfor hotellområdet for å få mest ut av ferien din.