Digifinans

De ulike fordelene med bonusordninger

De aller fleste av oss liker følelsen av å bli belønnet med en velfortjent overraskelse fra tid til annen. En presang som viser at tilværelsen vår er verdsatt, eller at arbeidet vi gjør settes pris på, og det er nøyaktig her bonusordninger kommer inn i bildet. Mange av oss kjenner til de, og de er å finne nesten overalt i hverdagen. På arbeidsplasser, blant store selskaper, i spillbransjen og til og med butikkjeder.

I flere tilfeller oppmuntrer bonusordninger ansatte til å jobbe hardere for å oppnå gode resultater, eller kunder til å bli medlemmer på ulike plattformer slik at de kan nyte forskjellige fordeler.

Penger

Kilde: Pixabay

Bonusordninger på arbeidsplasser

Det er fortsatt mange arbeidsplasser hvor bonusordninger ikke finnes, men så finnes det de arbeidsplassene på motsatt side av spekteret hvor de ansatte blir belønnet med fete bonuser.

For to år siden belønnet Ellingsen Seafood sine ansatte med en stor julebonus på 100 000 kr hver. Det året hadde lakseslakteriet et overskudd på 309 millioner kr før skatt og ønsket å vise de ansatte sin takknemlighet.

Daglig leder for Ellingsen Seafood uttrykte at de gode tallene kom som et resultat av arbeidernes innsats for å avverge sykdom og lakselus, les mer om de utrolige tallene til lakseslakteriet.

I fjor kunne også SAS-ansatte se frem til store bonuser på kontoene sine etter sin harde innsats. Men det er ikke bare de ansatte hos selskap som SAS som får nyte bonuser fra tid til annen. Også kundene deres blir belønnet med bonuser.

Det kommer mange fordeler fra medlemskap hos noen av flyselskapene vi foretrekker å fly med, og det er ofte er rimeligere å være medlem enn å være vanlig kunde hos dem, finn ut mer om hvorfor det lønner seg å være medlem hos et flyselskap man regelmessig flyr med.

SAS og KLM er blant flyselskapene som tilbyr rimelige bonusordninger som kan lede til alt fra gratis overnattinger, gratis flyturer og gratis mat når man samler opp nok poeng fra for eksempel flyturer.

Spillbonuser

Kort

Kilde: Pixabay

For de som er spilleglade finnes det mange ulike spill på nettet, men det er ikke alle som kan spilles gratis. Dermed er det nyttig å vite at det finnes diverse plattformer som gir ekstra bonuser når man registrerer seg som medlem hos ulike spillbransjer.

Hos butikkjedene

Hos dagligvarebutikker som Kiwi, Joker, Meny og Spar har Trumf-bonusordningen lenge vært en suksess blant kunder fordi den belønner med 1 % bonuspoeng hver gang man handler hos de ulike butikkene.

Dette er bare noen eksempler som viser til fordelene med bonusordninger. Når kunder føler seg verdsatt er det mest sannsynlig at de fortsetter å handle hos ulike butikkjeder, eller forblir lojale kunder hos enkelte flyselskap. Dette fører til en vinn-vinn situasjon for både selskapene og kundene, og, sist men ikke minst, de ansatte i de diverse bransjene.