Digifinans

Mange gode grunner til å spille spill

Spill byr på glede, utfordringer, gevinster og ikke minst tidsfordriv. Du kan spille spill digitalt eller med en kortstokk, et brettspill eller bare deg og andre, uten noen andre hjelpemidler. Det er utrolig hvor mye spill vi egentlig spiller gjennom et helt år – bare tenk på hvor mange ganger du har spilt på telefonen, PlayStation, X-box eller kanskje beste nettcasinoer, eller mot andre i en helt annen setting.

Og spill er vi glade for i Norge. Flerfoldige timer bruker vi daglig faktisk, skal vi tro en studie forskere gjorde i Storbritannina – det sier sitt. Så la oss se på hvilke gode grunner det er til å spille.

Mange ulike spill

Du kan spille mange ulike spill og det behøver ikke å involvere skjermtid i det hele tatt. Helt forenklet kan vi si Tikken er et spill, som også flere kan være med på å delta i, noe som illustrerer hvor stor del av kulturen vår spilling faktisk er.

Spill mot andre på nett

Spill mot andre på nett og ta del i sosial hygge. Det er rapportert om flere i media, som har nytt godt av å kunne spille mot andre på denne måten, fordi de ellers ikke har muligheten til å komme ut og møte mennesker. Men, det er også veldig vanlig – spesielt blant unge kanskje – å spille mot andre på nett

Spill mot venner hjemme

Har du en PlayStation i stua så er det ikke så mye mer du trenger. Med en konsoll (eller annet) kan du spille mot andre og ha det morsomt, sosialt og også knytte bånd med de du spiller sammen med. Her kan dere lage konkurranser så alle får sjansen til å vinne, noe som kan være veldig morsomt for alle som er med.

Morsomt sammen med venner og familie

Enten det er familie eller venner, er det rom for å lage konkurranser eller bare få tiden til å gå sammen: når du spiller sammen med andre så kan dere konkurrere eller samarbeide mot et felles mål. Noen spill har mulighet for at veldig mange er med, eller dere kan spille på lag sammen, noe som gjør det ekstra morsomt.

Sunt for helsen

Det er bevist at spill kan forbedre de kognitive ferdighetene dine, fordi du må huske ting og løse oppgaver. Det er også det sosiale elementet, som vi har beskrevet godt ovenfor, som også kan ha en positiv innvirkning på helsen. Motsatt kan for mye tid foran skjermen være skadelig på flere måter, men moderat bruk vil være gunstig, for de aller, aller fleste.

Utfordringer du velger selv

I dag er teknologien kommet lang, og du kan spille i en virtuell virkelighet om du ønsker. Dette gir muligheter for å oppleve steder og også verdener, som du ellers ikke har muligheten til. Her kan du velge utfordringer, hvor du må løse oppgaver eller delta, på en måte som gjør lek til læring. Dette gjelder for alle, store som små, og ikke bare innenfor den virtuelle verdenen, men også andre typer spill.

Kan spille alene

Du kan spille alene. Om du er hjemme, på jobb eller på hytta, er det noen ganger vi kjeder oss alene. Da kan spill bidra til å holde humøret oppe og tiden går fort – selv om du er alene. Da tenker vi konsollspill, mobilspill eller annet, hvor du kan prøve deg på noen av de gode historiene som nye spill kan gi deg. Det er ikke så langt unna en god film faktisk.

Du kan spille hvor som helst

Uansett hvor du er så kan du spille, om du har en mobil tilgjengelig. Har du ikke lastet ned noen til telefonen enda så må du ha internett, men utover dette er det ingen begrensning på hvor du befinner deg. Du kan være på månen og ha muligheten til å spill, selv eller mot andre, om du har telefonen med deg.

Gratis spill

Veldig mange spill er helt gratis, mens andre må du betale for. Når du laster ned et spill til mobiltelefonen så må du i veldig mange tilfeller ikke betale noe. Men ofte må du belage deg på det er reklamer, men det er også mulig å kjøpe spillet for noen kroner, for å slippe dette.