Digifinans

The Last of Us Part II – hvorfor er det bedre enn det første spillet?

Når det gjelder spill, så vel som filmer og TV-serier, pleier den første produksjonen å være den beste. Konseptet er nytt og handlingen spennende. Når oppfølgeren lanseres, har alle troa på suksess, men sannheten er at den gjerne blir en skuffelse – i hvert fall statistisk sett. Det er imidlertid ikke tilfelle med The Last of Us Part II, oppfølgeren til spillsuksessen The Last of Us. Men hva er det som gjør at oppfølgeren har fått bedre kritikk enn den opprinnelige spilltittelen?

Hva er The Last of Us?

The Last of Us er en spillserie i to deler – del én og del to. Det er Naughty Dog som står bak lanseringene, og den første tittelen ble en braksuksess da den kom på markedet i 2013. Den ble utgitt på PlayStation 3, og oppfølgeren – The Last of Us Part II – ble utgitt på PlayStation 4 i juni 2020.
Også her til lands ble lanseringen av den originale tittelen en suksess, og det samme gjaldt oppfølgeren. Det er kanskje ikke så rart, for vi nordmenn har en forkjærlighet for spill av det spennende slaget – og ikke minst for PlayStation.

Handlingen i The Last of Us

Før vi ser nærmere på forskjellene fra The Last of Us og The Last of Us Part II – og forbedringene i sistnevnte, skal vi se nærmere på handlingen i spillene.
Handlingen i det første spillet spinner rundt Joel, som er hovedpersonen. Han klarte som liten gutt å rømme fra et farlig virus, og handlingen utspiller seg 20 år senere. Joel har blitt voksen, og gjennom spillet kjemper han mot infiserte mennesker og knekker koder underveis.

Handlingen i del to bygger på samme konsept, men her følger vi Ellie – en karakter fra første spill. Handlingen spiller på følelser: her får du mørke, tristhet og nostalgi i en fantastisk harmoni. Blir du fort skremt og trist, eller er du veldig følsom? Da kan det være en idé å gjøre noe litt muntrere: se en komiserie på Netflix, hør på favorittmusikken din eller spill på et nettcasino i stedet.
Den suverene handlingen er hovedgrunnen til at oppfølgeren er bedre enn originalen. Der historien startet sterkt i del én, fortsetter den enda bedre i del to. Følelsene er dypere, mørket mørkere, og lysglimtene få, men sterke.

Teknologien i verdensklasse

Selv om handlingen i del to er nok til å utkonkurrere eneren, er det flere grunner til at The Last of Us Part II har fått bedre kritikk enn originalen. Da originalen i sin tid ble lansert, fikk den mye oppmerksomhet på grunn av den suverene grafikken og de delikate, tekniske løsningene. Dette er imidlertid ingenting sammenlignet med det som venter deg i del to.
Spillet ble utgitt i 2020, og det er utrolig hvordan teknologien har utviklet seg siden den originale tittelen så dagens lys i 2013. Der grafikken i eneren var suveren, er grafikken i toeren overlegen. Karakterene i spillet ligner nesten ekte mennesker – grafikken er utrolig.

En spennende spillfremtid

Det er fascinerende å se hvor mye som har endret seg i spillverdenen de senere årene. Konseptene blir bedre, grafikken mer realistisk og handlingen mer spennende. Hvem vet hvor det ender?