Digifinans

Dette må du vite om poker på nett

Det er lenge siden poker på nett ble tilgjengelig for alle. Du kan spille mot spillere fra hele verden og syte om store turneringspremier, kontanter eller billett til verdenstoppen i poker. Alle er velkomne på nett, noe som har gjort det mulig for mange å spille seg til topps.

Poker har blitt så populært på grunn av reglene, som er enkle å forstå, men som tillater et vell av strategier hvor du kan finne din egen spillestil. Poker er også et spill hvor psykologi betyr mye – og er et verktøy de aller fleste spillere benytter seg av – det vil nok du også bevisst eller ubevisst.

Nettbasert poker tillater et større utvalg av pokerspill, hvor flere pokersider de siste årene har kommet på banen med unike spill. Et godt eksempel på dette er Blitz poker.

Reglene er de samme

Reglene for poker er de samme på nett som i «den virkelige verden», noe som gjør det enkelt å overføre strategier. Men, du skal være oppmerksom på at det er en annen gang i spillet, enn du vil se i den fysiske versjonen.

Du ser tross alt ikke hvem du spiller imot – disse er bare noen kallenavn på skjermen – og da vil du ha en annen spillestil enn om du spilte mot motstanderne i et fysisk casino.

Noe som er spesielt med poker på nett, er de ulike typene poker som er rimelig godt utbredt. Du kan enkelt spille mot hundrevis av motstandere i alt fra Texas hold ’em til Omaha og Stud poker.

Annerledes spillestil

Selv om det er en annerledes psykologi i spillet, er utgangspunktet det samme, og du kan med fordel benytte deg av pokerstrategier for å vinne. Et annet faktum å være oppmerksom på er hvor høyt nivå det er. I begynnelsen var det relativt lavt nivå på pokerspillerne, men som tiden har gått er dette nivået gått opp, noe som i hvert fall gjelder for høyere innsatsnivåer. Dette har sine fordeler og ulemper.

Fordelen er blant annet at rundene blir forholdsvis mer forutsigbare, fordi du slipper nye spillere (som ikke har noe å tape) som vil gå all-in på alt mulig – dette er noe de fleste rutinerte spillere vil holde seg fra.

Ulempen er såkalt, at du selv må inneha et forholdsvis høyt nivå for å klare deg til toppen av enhver turnering eller hva du vil spille.

En portal til større turneringer

Poker på nett kan være en portal de større turneringer, som World Series of Poker (den mest gjeve av dem alle) og noen pokerside arrangerer også egne turneringer. En turneringsbillett til en fysisk turnering kan koste hundre tusen kroner – glatt – og det er de færreste som tar sjansen på å kjøpe en slik billett uten å være en viss grad av profesjonell.

Med gratistureninger kan du vinne billett til de store fysiske turneringene, men du kan også kjøpe deg inn til nettpoker turneringer, som gjør veien kortere alt etter hvor mye du er villig til å betale.