Digifinans

Hvite tenner med bakepulver

Vil du ha hvite tenner med bakepulver? Les videre, så får du fremgangsmåten.

Hvis du ser etter en naturlig måte å gjøre tennene dine hvitere, uten å bruke mye penger på dyre produkter eller behandlinger, så kan bakepulver være et godt alternativ. Det er også veldig billig.

Bakepulver vil helt klart hjelpe til med å få tennene dine litt blekere. Bakepulver fungerer på en slik måte at det nøytraliserer syre, noe som er bra for tannhelsen din.

Bakepulver kan også brukes til å fjerne rester fra kaffe, sigaretter og mat som legges som en hinne på tennene dine.

Det er viktig å vite at om du vil ha hvite tenner med bakepulver, så må du bruke bakepulveret på riktig måte. Bakepulver har flere egenskaper, og kan brukes til mye forskjellig. Det er derfor et fint tillegg til din daglige tannrutine.

Hvite tenner med bakepulver – slik bleker du tennene

Det er mange måter å få hvite tenner på, men hvor effektive disse er over tid kan diskuteres.

Bakepulver med vann

Miks sammen en halv ts med bakpulver sammen med en halv ts vann i en liten kopp. Legg tannbørsten i koppen, slik at børsten blir dekt med miksen. Puss tennene dine i ca 1 minutt. Husk at bakepulver er svakt slipende, så du bør ikke pusse for lenge på tennene. Puss tennene opp og ned, og ikke sideveis. Husk også at smaken av bakepulver ikke er så veldig god. Etter du er ferdig med tannpussen, så kan du skylle munnen godt med vann.

Gjenta dette annenhver dag i ca 2 uker, og du vil merke at tennene dine blir litt blekere. Etter et par uker, så kan du pusse tennene dine med bakepulver omtrent én gang pr uke. Husk også at dette ikke erstatter vanlig tannpuss, men kan bli brukt som et tillegg til din vanlige tannrutine.

Bakepulver med hydrogenperoksid

Vil du ha hvite tenner med bakepulver, så kan du mikse sammen en halv ts med hydrogenperoksid (3% oppløsning), som er veldig effektivt når du skal bleke tenner, med 1 ts bakepulver. Bland dette sammen til en fin og jevn blanding. Puss tennene dine i ca 20 sekunder, og la det ligge på i 1-2 minutter. Skyll så munnen din med vann.

Hydrogenperoksid kan også brukes som en effektiv munnskyll. Bland ut 1 del hydrogenperoksid (3%) med 1 del vann, og bruk som munnskyll i ca 30 sekunder.

Bakepulver med sitron- eller limejuice

Sitronsyre finnes i sitron og lime, og dette er et effektivt stoff som fungerer når du skal bleke tennene dine. Miks sammen en halv ts med bakepulver med en halv ts sitron- eller limejuice som du presser fra en sitron eller lime. Puss tennene med denne blandingen, og la det ligge på i ca 1 minutt før du skyller munnen med rent vann.

Ikke gjør dette altfor ofte. Det holder med én gang pr uke. Lime og sitron er noe etsende, og gjør du det for ofte, kan det skade tannemaljen.

Les også: andre måter å bruke bakepulver på.

Bakepulver med tannkrem

Miks sammen litt bakepulver med din vanlige tannkrem, for å kunne bleke tennene dine. Legg på din vanlige tannkrem på tannkosten, og dryss litt bakepulver på toppen av tannkremen. Puss så tennene som du normalt gjør.

Likte du artikkelen om hvordan du får hvite tenner med bakepulver, så del den gjerne med andre.

Ønsker du å bleke tennene dine med andre produkter, så kan du ser her.

Les mer om hvordan du kan få hvite tenner.