Digifinans

16 smarte måter å bruke bakepulver på i hagen og på kjøkkenet

Bakepulver er av mange kalt et “mirakelpulver” fordi det kan bli brukt til veldig mye. Det kan brukes i hagen, på kjøkkenet og mange andre steder. Under finner du 16 punkter som tar for seg hvordan du kan bruke bakepulver både i hagen og på kjøkkenet.

Bakepulver i hagen

1. Få søtere tomater

For å få søtere tomater, senke surhetsgraden og få insekter til å holde seg unna, så kan du putte litt bakepulver på jorden hvor tomatene står plantet.

2. Blomstring av en annen verden

Hvis du har blomster som elsker jord med høy PH-verdi, så kan bakepulver hjelpe blomstene dine til å vokse skikkelig raskt og fint. Vann plantene med vann som er blandet ut i litt bakepulver.

3. Friske roser

For å holde rosene dine frisk og fin, så kan du prøve følgende:

  • 1 ss med bakepulver
  • litt insektmiddel som skal brukes på blomster
  • 1 liter vann

Spray på rosene hver dag. Hvis du ser at bladene ikke ser bra ut etter at du har sprayet, så kan du redusere til én gang pr uke, og ikke én gang pr dag.

4. Bli kvitt sneglene

Trenger du en måte å bli kvitt sneglene på (spesielt brunsneglene)? Ikke bruk dyre og farlige kjemikalier. Bruk heller litt bakepulver som du drysser på sneglene. De dør relativt kjapt.

Les også: hvite tenner med bakepulver.

5. Økologisk og trygt sprøytemiddel

Lag en trygt og økologisk sprøytemiddel som du kan bruke for å drepe insekter som er ødeleggende for plantene dine. Gjør følgende:

  • Bruk 1 ts med bakepulver
  • Bland inn 3 ss med vanlig matolje

Ta ut 2 ts av miksen, og miks det sammen med 2 dl vann. Bruk dette middelet in din sprayflaske som du kan bruke på insekter du vil bli kvitt.

6. Lukter komposten mye?

For å holde lukten til komposten på et lavt nivå, så kan du helle bakepulver rett på komposthaugen. Dette gjør at syre ikke blir dannet, og dermed holdes lukten til et minimum.

7. Vask av krukker og slikt

Bakepulver kan brukes for å rengjøre krukker og annet materiale som er hardt. Etter du har puttet på litt bakepulver, så kan du legge på et oppvarmet kjøkkenklede og tørke over. Til slutt så kan du skylle av med vann.

8. Ferskere jord

For å holde jorden i pottene ferskere, så kan du først legge et lite lag med bakepulver i bunnen, før du legger jorda over.

9. Avkuttede blomster

Har du blomster som er avkuttet i bunnen, så trenger du ikke å bruke dyre produkter for å holde de i live lenge. Sett heller blomstene i en blanding av bakepulver og vann.

10. Insekter

Er du plaget med at insekter kommer mot plantene dine? Når det er fuktighet ute, så legger du litt bakepulver der hvor insektene kommer (eller ved kilden). Etter 30 minutter, så heller du over litt eddik. Insektene vil spise dette, og dø.

Bakepulver på kjøkkenet

11. Rens dine skjærefjøler

Er du ute etter å rense og vaske dine skjærefjøler på en effektiv måte? Smør inn bakepulver over hele fjøla, og legg på litt eddik etterpå. Etter noen minutter, så skyller du av med vann.

12. Hjemmelaget rensemiddel

For å lage hjemmelaget rensemiddel, så kan du mikse følgende ingredienser:

Bland godt sammen. Legg på litt vann eller uttynnet eddik på flekken eller plassen du vil vaske. Dryss litt av pulveret du mikset sammen over det våte og vent i 5 minutter. Vask skikkelig med en børste eller klut. Skyll av med vann.

13. Vask av hvitløkslukt fra hånden

Hvis du er som meg, så hater du hvitløkslukt og løklukt fra hendene etter at du har tilberedt maten. Hvis du vil fjerne lukten raskt og effektivt, så tar du litt bakepulver i håndene. Legg i litt vann, slik at du kan blande det sammen i hånden som en litt tjukk blanding. Gni dette godt inn i hendene og skyll av.

14. Fjern flekker i tekanner og kaffekanner

Kaffekanner og tekanner får ofte flekker i seg når du har brukt de i noen måneder eller år. Det finnes en enkel løsning for å bli kvitt disse flekkene. Bland sammen:

  • 1/4 eddik og 3/4 vann (i kjelen)
  • tilsett 4 ss bakepulver
  • kok dette i noen minutter

15. Vask skitne griller

Er du ute etter å fjerne fettet på grillen din og få de rengjort, så kan du bruke litt bakepulver og vann på en stålbørste. Bland bakepulver og vann sammen slik at det blir en tjukk deig. La det sitte på i 15 minutter, før du tørker det av. Fyr så opp grillen, og la grillvarmen fjerne eventuelle rester før du legger på mat.

16.  Vask mikrobølgeovnen

Det kan være mye jobb å vaske en mikro, men hvis du blander sammen følgende så blir det ganske lett:

  • Litt vann
  • Litt bakepulver

Bland sammen slik at det blir en god og fin deig. Smør dette utover i mikroen, og vask av etter noen minutter.

Les: bakepulver kan også brukes som hårvask.