Digifinans

En guide til lenkeguiden

Du kan finne mye rart på nett, men det kan være vanskelig å få oversikt over hva du finner hvor. Du kan bruke diverse søkemotorer som Google og Bing, men søkemotorer viser som regel bare de sponsorerte og/eller mest populære sidene. Et stort land med lav befolkning som Norge kan ha mange gode nettsider som ikke dukker opp på søkesidene, og en god samleside kan hjelpe deg med å finne disse skjulte juvelene.Det kan også være vanskelig å vite hva du skal lete etter hvis du ikke ved hva du egentlig leter etter, eller hvilke ord du bør bruke for å finne hva enn du er interessert it.
Det finnes mange lenkesamlinger som er en del av større nettsider, skjønt mange av disse holder seg til spesifikke temaer som kongehus, språkressurser, eller hjelp til diverse helseplager og lidelser.

Lenkeguiden gir deg et godt overblikk over tilgjengelige sider, praktisk inndelt i kategorier for å gjøre det lettere for deg å finne det du leter etter.

Helsekategorier

Skjønt der som tidligere nevnt finnes sider dedikert til å samle lenker for helseplager, har Lenkeguiden også overordnede kategorier som Sykdom og Sykehus. Du kan også gå inn i kategorien Alternativ dersom du ønsker behandlinger du kanskje ikke får på en standard helseklinikk. Her kan du finne mye nyttig, inkludert adskillige sider dedikert til alternative behandlingsformer. Du kan også finne lenker til botoxbehandling, stressredusering, healing –  til og med en side dedikert til gode, gammeldagse kjerringråd!

Finn din kunststil

Det er spesielt mange kategorier av den kreative typen. Fotografi, kunst, musikk, you name it. Hvis du vil nyte andres verker finnes der også kategoriene Museum, Scenekunst og Litteratur. I disse kategoriene kan du finne sider som tilhører bestemte kunstnere eller kunststeder, og du kan oppdagelse i ditt nærområde.

Næringsliv og livsnæring

Kategorien Næringsliv inneholder et hav av lenker til alle mulige bedrifter du kunne ønske deg å finne, og masser av nyttige informasjonssider rundt næringsdrift og økonomi. Det er også her du finner lenker til andre lenkesider, samt en rekke sider som omhandler næring i den bokstavelige betydningen. Om kaffe teller som næring kan til gjengjeld diskuteres, men der er innhold i den retningen, hvis du skulle trenge det.

Sider til din databruk

Data-kategorien er ekstremt nyttig, da det er her du finner informasjon rundt både databruk og programvarer til datamaskiner. Der er lenker til antivirusprogrammer, artikler om forsvarlig nettbruk, informasjon om spill, og blogger du kan trykke inn på dersom du har lyst å se verden gjennom en annens øyne en liten stund. Du kan også se lenker til forskjellige sosiale medier sammen med en kort beskrivelse, hvilket kan være nyttig når du leter etter en ny digital verden å fordype deg i.

Familielivet

Hjem & Familie er en kategori som overrasker. Mye av det nyere innholder dreier seg om det praktiske ved hjemmet som rørlegging og innretting, eller de finansielle aspektene som lån og forsikring.

Overraskende nok kan du også finne en del sider dedikert til mange familiers firbente favorittmedlem, hunden. Her snakker vi både rasebestemmelse, trening, tilbehør… Ja, selv navneforslag til den lille, pelskledde kompisen.

De mange forskjellige kategoriene overlapper ofte, og noen av dem inneholder lenker man ikke normalt ville forvente å finne der. Der er også artikler blandet ind i lenkekategoriene som du ikke nødvendigvis vil finne hvis du trykker på knappen som er dedikert til artikler.

Det kan være lurt å gå på oppdagelse i alle kategoriene og bla litt rundt, for du vet aldri hva du kan finne der du minnst venter det.