Digifinans

Bingo – historie og hvordan spille

Bingo er et gammelt spill som fortsatt er populært og spennende. Spillet er dessuten lett å lære, og det bidrar til populariteten. Nå kan du spille bingo på nettet akkurat når du selv vil. Reglene for bingo på nett er i utgangspunktet de samme som når du spiller i bingohallen eller på et lokalt bingoarrangement. Du kjøper bingokort og markerer tallene som blir trukket, dersom du har dem på kortet. Den største forskjellen når du spiller bingo på nett er at trekningen går raskere. Du vil nok også merke at det er roligere rundt deg, ettersom du spiller hjemme hos seg selv. Ventetiden før trekning er kortere på nettet enn i tradisjonelle bingohaller. Du kan dessuten spille bingo online akkurat når det passer, ettersom trekningene foregår hver dag, til ulike tider av døgnet.

Moderne bingo

En av fordelene med å spille på nettet er at du kan spille overalt, og du kan spille både på PC, Mac, mobil og nettbrett. Det finnes mange varianter av bingo på nett. Noen av spillene arrangeres til faste tider, akkurat som tradisjonell bingo, men det finnes også bingoautomater der trekningen skjer umiddelbart. Bingoautomater kan sammenlignes mer med spilleautomater enn med klassisk bingo, men de kan være veldig morsomme når du vil spille bingo der og da, uten å vente på en trekning.

Som regel arrangeres det mange bingospill daglig hos bingosidene på nettet. Dette er også en fordel som gjør at du kan spille du har tid og lyst. Du kan se en klokke for hvert spill som angir når neste trekning starter. For å bli med i det aktuelle spillet, må du kjøpe bingokort før trekningen starter.

En annen fordel med bingo på nett er at tallene på bingokortet markeres automatisk etter hvert som tallene trekkes. Derfor går du aldri glipp av tall, og du kan spille veldig mange bingokort samtidig, uten at du må stresse rundt for å sjekke tallene.

Bingo på nett kan også ha ekstrainnslag som du ikke finner i vanlige bingohaller. Du kan spille om jackpoter eller bonuser, for eksempel i form av multiplikatorer. Det er lett å lære alt du trenger å vite om bingo på nett og spillet er både morsomt og underholdende, enten du spiler alene eller sammen med venner.

Rimeligere og med større utbetalingsprosent

Bingo på nett er ofte rimeligere enn tradisjonell bingo, og du finner nettbasert bingo med ulike innsatsnivå. Utbetalingsprosenten er dessuten større, ettersom en større andel av spillernes innsats går med til gevinster enn i en vanlig bingohall. Årsaken er selvsagt at den tradisjonelle bingohallen har større utgifter enn nettbaserte spillesider. Noen ganger arrangeres dessuten tradisjonell bingo som en slags innsamlingsaksjon til gode formål, og da går det meste av spillernes penger naturligvis til dette formålet.

Bingospillets gang

Spillets gang når du spiller bingo på nett er som når du spiller i bingohallen. Du kjøper bingokort eller bonger, enten én eller flere. Prisen på kortene kan variere alt etter hvilket spill du deltar i. Virtuelle bingokort ser ut som helt vanlige bingokort, med 5×5 ruter markert med bokstavene B, I, N, G og O. Du finner tall fra 1-15 i den første kolonnen, tall fra 16-30 i andre kolonne, tall fra 31-45 i kolonne tre, tall fra 46-60 i fjerde kolonne, og tall fra 61-75 i den siste kolonnen. Noen varianter av bingo har blanke felt, såkalte frifelt, som ikke trenger å fylles ut for å gi bingo.

Hvert bingokort kan ha ett eller flere spillefelt. I tradisjonell bingo kan du ofte kjøpe bingokort med tre spillefelt. På nettet er det mer vanlig å kjøpe enkeltbrett, men da kan du til gjengjeld kjøpe veldig mange av dem, ettersom du ikke trenger å krysse av på hvert enkelt kort. Dette skjer automatisk, slik at du fint kan spille flere titalls bingokort samtidig, hvis du ønsker det.

Hva som gir gevinst varierer litt. Vanligvis skal du først prøve å fylle en rad, altså en vannrett linje med tall. Det spiller ingen rolle hvilken rad du fyller. Deretter er det vanlig å spille til to rader er fylt, før neste mål er tre rader, fire rader og fullt brett. Men det finnes også andre mønster som kan gi gevinst, for eksempel loddrette linjer, diagonaler, fire hjørner eller L

Når du spiller bingo online, finner du en gevinsttabell for det aktuelle spillet, der det blir oppgitt hvilke mønstre du skal prøve å få, og hvor stor gevinst du får for de ulike gevinstmønstrene.

Ettersom reglene for gevinst og gevinstmønster kan variere mellom ulike bingospill, bør du alltid sjekke utbetalingstabellen før du blir med på et spill. Du finner utbetalingstabellen ved å klikke på spillets infoknapp. Trekningen fortsetter til noen vinner hver av de ulike gevinstene som deles ut i det aktuelle spillet. Det er bare den første spilleren som får hver bingo som vinner gevinsten. Når spillrunden er slutt, får du beskjed om når neste runde starter, dersom du har lyst til å spille videre.

Prøv ulike varianter av bingo

Bingospill kan ha ulikt antall baller, og bingokortene ser litt forskjellige ut alt etter variant. Det finnes varianter av Bingo som har 90 eller 99 tall, selv om 75 tall fortsatt er det mest vanlige. Hvis det spilles med 90 baller har spillbrettet 9×3 ruter. I 90-ballers bingo er det bare de vannrette linjene (de med 9 tall) som kan gi deg bingo. Her deles det altså ut bare tre gevinster per trekning, og derfor går spillrundene ofte raskere. Det er litt vanskeligere å få bingo i denne varianten, men gevinstene kan være desto større.

I noen varianter av 75-ballers bingo fordeles tallene også på tre rekker, som i 90-ballers bingo. Mønsterbingo er en annen bingovariant, der bestemte mønstre skal dannes på bingokortet for å vinne.

Bingo kort oppsummert

Bingo på nettet spilles som tradisjonell bingo, men du finner flere varianter av spillet på nettet. Nettbasert bingo har ofte større utbetalingsprosent enn når du spiller i en bingohall. Bingo på nett er ekstra fint når du ikke kan gå ut, for eksempel under koronapandemien når mye er stengt ned. Det er også fint å sitte hjemme å spille når det er kaldt eller dårlig vær. Andre ganger passer det rett og slett ikke å dra til en bingohall. Kanskje du har små barn, eller er trøtt etter jobben og ikke orker å dra noe sted.  Da gir bingo på nett deg friheten til å spille når og hvor du vil.