Digifinans

Det du trenger å vite om hårtap

I følge nettsiden Hårtapsnett.no så opplever stadig flere nordmenn problemer med hårtap. Om grunnen er en økning i antall tilfeller av hårtap eller om det er flere som henvender seg om dette er usikkert. Det kan nok tenke seg at grunnen til økningen er at stadig flere ønsker å ta tak i problemet og det er informasjon tilgjengelig på nett.

Hva er hårtap?

Hårtap være svært stressende for den det gjelder. Man kan få hårtap som kun rammer hodebunnen eller hele kroppen. Det kan være et resultat av arvelighet, hormonelle forandringer, medisinske tilstander eller medisiner. Både kvinner og menn kan oppleve hårtap, men det er mer vanlig hos menn.

Les også: Så mye hår er det normalt å miste

Skallethet refererer vanligvis til for høyt hårtap fra hodebunnen. Arvelig håravfall med alderen er den vanligste årsaken til skallethet. Noen mennesker foretrekker å la håravfallet være ubehandlet og uhindret. Andre kan dekke det til med frisyrer, sminke, hatter eller skjerf. Og noen velger å prøve en av behandlingene som er tilgjengelige for å forhindre ytterligere håravfall og for å gjenopprette håret slik det var.

Hva bør man gjør hvis man opplever hårtap i større eller mindre grad?

Det første man burde gjøre er å bestille en time hos fastlegen. Det er ikke så mye fastlegen kan gjøre med selve hårtapet men man kan utelukke eventuelle medisinske tilstander som kan påvirke hårveksten. I noen tilfeller kan det være medisin som kan hjelpe deg. Etter at du har konferert med fastlegen så kan du se på videre behandlinger. Det finnes et bredt spekter av behandlinger/løsninger:

Kremer/Shampo

Det er noen som opplever at hårveksten tiltar etter at de bruker en gel,krem eller såpe i håret. Disse lages spesielt for å øke hårveksten. Veldig mange opplever likevel at det ikke fungerer, det kan nok ha noe med at det er forskjellige tilstander i alle tilfeller.

Kosttilskudd

Det finnes i dag noen kosttilskudd som hevder at de kan hjelpe mot hårtap. Det er fortsatt veldig usikkert om de faktisk gjør det. Vi skal ikke anbefale noen i denne artikkelen men heller oppmuntre til skepsis rundt disse produktene.

Hårtransplantasjon

Dette er et større kostbart inngrep som innebærer at man flytter hår opp fra andre deler av kroppen for å la det vokse ut på hodet. Noen opplever at dette fungerer veldig bra og andre har ikke den samme effekten.

Parykk

Det lages i dag mange parykker hvor det er umulig å se at det er falskt. Det finnes i tillegg måter så de sitter godt på. Veldig mange kvier seg for å bruke det men det kan være en rimelig og sikker måte å løse problemet på.

Den beste løsningen er:

Hvis du sliter med hårtap så mener vi den beste løsningen er å eie det. Med det så mener vi at du ikke trenger å finne noen finurlig løsning eller gjemme hodet ditt. Alle er forskjellige og folk er fine uten hår. Hvis du klarer å leve med det så er det mye bedre enn å stresse med alle mulige hestekurer.