Digifinans

Få gratis strøm i 10 år

De siste årene så har strømprisene i Norge gått betraktelig opp. Vinteren 2019 så opplevde mange familier at “overskuddet” ble spist opp av store strømregninger på flere tusen kroner. Denne trenden med stadig høyere strømpriser er noe som analytikeren spår kommer til å fortsette. Grunnen er ganske enkelt at Norge produserer grønn energi som hele verden vil ha og da går prisen opp.

Man kan diskutere mye rundt politikken rundt dette med strømpriser men det skal vi ikke begi oss utpå. Vi skal heller fortelle deg hvordan du kan investere penger nå som gjør at du kan få gratis strøm i 10-15 år. Faktisk så høres det for godt ut til å være sant, men det er ikke det. Ved å installere solcellepanel på ditt hus så kan du få gratis strøm når det er betalt ned. Slik er regnestykket:

Finn ut hva taket ditt kan produsere

Det første du må gjøre for å finne ut om det er lønnsomt for deg å ha solcellepanel er å finne ut hvor mye strøm ditt tak produserer. Dette kan du gjøre på nett ved å bruke en solkalkulator. Alternativt så kan man komme i kontakt med en forhandler av solcellepanel som kan gjøre denne beregningen for deg.

Finn ut kostnaden for monteringen og solcellepanelene

Når du skal velge solcellepanel så må du tenke på det potensialet du har på taket og hvor mye penger du ønsker å bruke. Hvis du overdimensjonerer så får du ikke igjen pengene og hvis du underdimensjonerer så taper du mulig profitt. Derfor er det viktig å få hjelp av noen som kan solcellepanel når du skal planlegge og bestille ditt solcelleanlegg.

Bestill montering og søk om støtte fra Enova

Når du har funnet ut hvordan system du skal ha så må du bestille montering, utstyr og du må søke om støtte fra Enova. For å få støtte fra Enova så krever de at du er plusskunde hos et strømselskap. Det betyr at du må kunne selge overskuddet av produksjonen din tilbake til strømnettet.

Hvor lang tid tar det før solcellepanelene er betalt ned?

Hvis du får støtte av Enova og ditt anlegg er riktig dimensjonert så kan du med dagens strømpriser forvente deg at solcellepanelene er betalt ned innen 10-15 år. Det er ventet at strømprisene kommer til å stige og da vil tiden for nedbetalingen gå ennå raskere.

De aller fleste solcellepanel kommer med en garantitid på 25 år. Det betyr at om produksjonen av strøm har finansiert montering og utstyret etter 10 år så har man 15 år med gratis strøm. I tillegg så er det forventet at markedet for videresalg av strømmen man produserer vil bli bedre etterhvert som flere får solcellepanel på taket.