Digifinans

7 øvelser som forandrer kroppen din

Er du på jakt etter noen måter å forandre kroppen din på? Det finnes noen øvelser som er helt topp når det kommer til å få en finere, sterkere og mer funksjonell kropp. Øvelsene jeg nevner under, er veldig effektiv i forhold til å styrke kroppen, og for å øke fettforbrenningen. Det kan nevnes at å kun gjøre disse øvelsene ikke vil forandre kroppen din over natten. Du bør også fokusere på et sunt kosthold og få nok søvn. Ikke kast bort tiden på å gjøre alt mulig rart som du leser om i blader osv. Fokuserer du på det jeg skriver under, så kommer du veldig langt.

Kjøp treningsutstyr til boksing her: Gorilla Sports boksesekker

1. Hoppetau

Når var det du sist gang hoppet tau? Kanskje da du var barn? Hoppetau er en billig og mobil aktivitet som du kan gjøre hvor som helst. Tauhopping brenner veldig mye kalorier, siden det blir veldig intenst når du kjører opp tempoet. Det er også bra for å øke kondisnivået ditt. Når du hopper tau så får en bra økt, og en morsom økt. Noe av det beste med å hoppe tau er at du kan gjøre det sammen med barna dine, siden mange barn elsker å hoppe tau. Tauhopping er også helt fantastisk å utføre når du har dårlig tid. Du trenger ikke å forberede deg eller varme opp først. Bare start å hopp!

2. Knebøy

Knebøy er en øvelse som jobber med flere muskler og ledd samtidig. Øvelsen er spesielt godt for å utvikle større og sterkere muskler i underkroppen, men er også fin for å trene opp kjernen din. Dette gjør du fordi du må jobbe med å holde balansen når du gjør knebøy. Gjør du knebøy regelmessig, så vil du raskt se endring på kroppen din. Når du venter på at middagen skal bli ferdig, så kan du f.eks gjøre et sett med raske knebøy, i stedet for å sette deg i sofaen.

3. Pushups

Uheldigvis, så er det en del som unngår denne øvelsen fordi den kan være vanskelig å utføre for noen. Du skal tross alt løfte din egen kroppsvekt, og det er ikke alle som får til. Men, pushups vil forandre kroppen din mer enn du kanskje tror. Du kan gjøre flere ulike varianter av pushups, for å treffe musklene forskjellig. Fordelen med å variere på hvordan du tar pushups er at du ikke går lei så fort. Pushups utvikler musklene i overkroppen, inkl. kjernemusklene.

trening
Utfall

4. Utfall

For å utvikle muskler i underkroppen, så bør du satse på å ta utfall. Utfall kan gjøres omtrent når som helst. F.eks når du går fra butikken med handleposer i hver hånd, så kan du ta utfall på vei hjem. Da får du også økt vekt i hendene som gjør at du utvikler mer styrke i underkroppen. Utfall kan også gjøres på treningssenter med vekt i hendene eller vekt på skuldrene.

5. Svømming

For dere som synes at svømming er gøy, så har jeg en god nyhet; svømming er også supert om du ønsker å forandre kroppen din mot noe bedre. Svømming jobber med kjernen og mange andre muskler du vanligvis ikke får trent. Det er også veldig vanskelig å skade seg når du svømmer, siden du blir mye lettere i vann, og du faller ikke mot noe. Mange barn elsker å bade, så da er det en ypperlig måte å få trent litt på i samme slengen.

Les også: Du kan trene uten å vite om det.

6. Hiking / fjelltur

Det finnes mange fordeler med å gå på fjellturer. Det hjelper til med å hindre stress, forbedre hjertehelsen og det reduserer sjansen for depresjoner. Fjellturer forbrenner kalorier og gjør at din generelle helse blir bedre. Fjellturer gjør at du får sterkere muskler i underkroppen din. I Norge er det mye fjell, og er du så heldig å bo nært et fjell eller lignende, så bør du benytte deg av sjansen til å få trent. Du trenger selvsagt ikke fjell. Det holder med noen gode bakker hvor du virkelig får opp pulsen. Det er også en fordel om terrenget går opp og ned og er mykt. Asfalt er ikke å anbefale.

7. Sykling

Når du sykler, så får du trent underkroppen din, og du forbrenner mange kalorier. Fordelen med sykling, er at du kan gjøre det som en del av turen til jobb eller turen til butikken. Du trenger ikke å sette av egen tid for å trene på sykkel. Ta med din bedre halvdel på en romantisk sykkeltur på fjellet. Eller ta med barna på en tur rundt kvartalet.

Så da er det bare å sette i gang, å forandre kroppen din i dag. Lykke til.

Les om: trening og stress.