Digifinans

4 grunner til å kjøpe LED-lys til bilen din

Over de siste ti årene har det vært en kraftig økning i antall nordmenn som kjøper LED-lys til bilen sin. Den viktigste årsaken til økningen er at teknologien har utviklet seg i riktig retning. Det som tidligere ble sett på som litt “harry” har nå utviklet seg til å bli et viktig ekstrautstyr for mange som trenger litt ekstra belysning på bilen.

I tillegg er det veldig mange flere tilbydere i markedet. Her er fire gode grunner til at det kan være lurt å installere en LED-bar på bilen din.

Energieffektivitet

LED-barer er laget for å produsere høy effekt ved å bruke minimal energi. Faktisk kan du bruke LED-lys helt uten å måtte bekymre deg for at batteriet på bilen går tomt. Dette gjør at slike lysstenger er et ideelt verktøy for lastebiler, semi-trailere og andre større kjøretøy. Hvis du ser etter en “ekstern” lysenhet som ikke tapper bilbatteriet, så er LED-bar løsningen du leter etter.

Gjør deg bedre rustet til å se om natten

Hvis du ofte kjører på veier med dårlig belysning, så vil en LED-bar gi deg alt det lyset du måtte trenge. Vi vet at Norge er et langstrakt land og at gatebelysning ikke er prioritert utenfor de største byene. Derfor kan det være veldig nyttig å ha litt ekstra lys på bilen sin hvis man pleier å kjøre “offroad” eller liker å utforske naturen med litt eksotiske bilturer. Et annet godt poeng er at LED-baren ofte vil være plassert høyere enn frontlyktene dine. Det vil si at du også vil få muligheten til å kaste lys 50-100 meter lengre enn du ville uten en LED-bar.

De er faktisk miljøvennlige!

Gamle lamper er laget med giftige materialer som karbon. Det er nesten unødvendig å si at dette er dårlig for miljøet. De fleste LED-barer er laget av moderne og mer miljøvennlige materialer. I tillegg er det en veldig energieffektiv måte å fremskaffe mye lys på. Mange lyskastere bruker ufattelig mye strøm/energi. LED-lys er, naturlig nok, designet for å gi så mye lys som mulig uten å tappe batteriet på bilen.

Du trenger ikke gjøre den helt store investeringen

Mange som ser en LED-bar i aksjon for første gang tenker nok umiddelbart: “ojsann, det der må være dyrt!”. Men det er det faktisk ikke. Bilduden utførte en test for å sjekke de beste LED-barene på markedet, og der viste det seg at de aller beste ikke kostet mer enn mellom 3000 og 5000 kroner. Til sammenligning med hva du får for de pengene, så er det faktisk en ganske rimelig investering.