Digifinans

3 tips for deg som vil spare penger på drivstoff

Dersom du som oss kjører mye, er du klar over at drivstoff kan utgjøre en stor utgiftspost i budsjettet. Derfor har vi samlet tre av våre beste tips som sørger for at du får billigst mulig bensin og diesel.

1. Fyll drivstoff på riktig dag

Prisen på bensin og diesel ser ut til å variere basert på tilfeldighet dersom man ikke følger med, men visste du at drivstoff er billigere visse dager enn andre?

Grunnen er at bensinstasjonene hver mandag og torsdag tilpasser pumpeprisen etter selskapets anbefalte literpris. På disse dagene vil bensinprisen være på sitt høyeste, før de gradvis blir lavere de neste dagene på grunn av konkurransen stasjonene imellom.

Det betyr i praksis at du får billigst bensin søndag kveld og mandag morgen, samt onsdag kveld og torsdag morgen. Unngå å fylle drivstoff mandag og torsdag ettermiddag.

Ifølge TV2 kjører gjennomsnittsbilisten 1700 mil i året, og bruker bilen din 0,7 liter på mila kan du spare rundt 2600 kroner årlig – bare på å fylle på riktig dag!

2. Skaff kredittkort med drivstoffrabatt

Ikke alle er klar over at man kan spare penger ved å bruke kredittkort. En av de desidert største fordelene er kredittkort med drivstoffrabatt – altså kredittkort som gir deg avslag i drivstoffprisen så lenge du bruker det respektive kortet til å betale med.

Slike kort finnes det etter hver mange av, ettersom de fleste bensinstasjonene har sine egne kort. Shell har Shell MasterCard, Circle K har Circle K MasterCard, og YX har YX Visa, for å nevne noen. Samtidig finnes det kredittkort som lar deg få samme rabatt hos alle bensinstasjoner, som Santanders kredittkort Flexi Visa, som gir 4 % rabatt hos alle stasjoner.

Ønsker du å få mest mulig rabatt kan det lønne seg å gå til anskaffelse av flere av disse kortene. Noen kort gir naturlig nok størst rabatt dersom du bruker det hos tilknyttet stasjon, og en lavere rabatt dersom du bruker kredittkortet hos en konkurrerende stasjon. Derfor lønner det seg å skaffe flere stasjoners kort for å alltid få størst rabattutbytte.

En av forutsetningene for at dette skal lønne seg er at du betaler ned hele det utestående beløpet når du får kredittkortfakturaen. Hvis ikke vil det løpe renter på det utestående beløpet, og det hele har virket mot sin hensikt. Bruk kredittkort smart, og det kan lønne seg.

3. Last ned bensinapp

I disse dager finnes det en app for alt. Og hva er vel bedre for den prisbevisste bilist enn en app som gir deg oversikt over til sammen mer enn 1500 bensinstasjoner landet over? Den brukerbaserte appen «Bensinpris» lar deg bidra til å føre en oversikt over hvilken pumpepris de ulike bensinstasjonene til enhver tid har.

Det sier seg kanskje selv at dette er en app som belager seg på at så mange som mulig bruker den, siden pumpeprisen oppdateres av brukere som deg og meg. Laster du den ned kan du ta prisbevisste drivstoffvalg allerede i dag – men husk å ikke bruk appen mens du kjører! Det er ikke verdt å risikere livet for noen kronestykker.

4. Installer solcellepanel på bilen din

Dette er noe kommer mer av i fremtiden men om du f.eks har en bobil eller campingvogn så kan det være veldig lurt med solcellepanel til din bobil. Da slipper du å bruke drivstoff på å lade batteriene men du kan heller bruke solen.

Appen koster 44 kroner i App Store, men er gratis for Android-brukere via Google Play.