Digifinans

7 tips for å organisere garasjen effektivt

Er garasjen deres full av sykler, verktøy, gamle møbler og esker du egentlig aldri kommer til å få bruk for? Da bør du lese videre.

Du er ikke alene. De aller fleste har en garasje som inneholder ting de egentlig ikke har bruk for, eller ting som ikke er organisert skikkelig. For de fleste, så er en garasje en lagringsplass hvor man lagrer ting som sjelden eller aldri blir brukt. Og bilen.

Og er du som de fleste, så har du kanskje ikke tenkt så mye på skikkelig organisering i garasjen.

Så, hva skal du gjøre med dette? Her får du enkle tips du kan iverksette i dag for å organisere garasjen din.

Tips 1 for å organisere garasjen: Planlegg

Først av alt, så må du bruke litt tid på å planlegge og legge til rette for hvordan ting skal se ut. Hvor mye tid trenger du? Hvilke materialer og utstyr må kjøpes inn for at jeg kan gjøre dette? Trenger du hjelp fra familien eller kan du gjøre det selv? Må du leie inn en profesjonell?

Tips 2 for å organisere garasjen: Sortér og rydd

Begynn med å sortere tingene i garasjen i tre forskjellige kategorier:

  1. Det du skal beholde
  2. Det du skal kaste
  3. Det du kan gi bort (eller selge)

Kast alt du vet du ikke kommer til å bruke, eller det som ikke er mulig å bruke. Så legger du til sides det du kan gi bort eller selge. Neste steg er å sortere de tingene du skal beholde, i mindre kategorier. Slike kategorier kan f.eks være:

  • hagestell
  • vinteraktiviteter
  • sommeraktiviteter
  • dyreutstyr
  • verktøy
  • sport

Når du har sortert alt inn i under-kategorier, så begynner det beste av alt.

ryddig garasje

 

Tips 3 for å organisere garasjen: Sett merkelapper på esker og bokser

Det enkleste kan ofte bli oversett når du skal organisere en garasje. Når du setter på merkelapper ved hjelp av en labelmaker, så er det mye lettere å finne frem når du skal lete gjennom alt på et senere tidspunkt. Husk at merkelappene bør være på boksene, og ikke på selve hylla hvor tingene står. Dette er greit hvis du på et senere tidspunkt skal flytte på eskene.

Tips 4 for å organisere garasjen: Sett opp hyller

For at det skal være effektivt, så er det lurt å bruke hyller, istedet for å sette eskene på gulvet. De fleste bokser og esker passer inn i hyller. På denne måten, så unngår du at folk snubler i esker og bokser som står på gulvet.

Tips 5 for å organisere garasjen: Kroker på veggen

Har du gjenstander som er for store for bokser og esker, så kan du henge opp kroker eller lignende på veggen. Her kan du henge sykler, hjelmer, stiger osv. Sørg for at gjenstander du bruker ofte er lett tilgjengelig.

Tips 6 for å organisere garasjen: Alle har sin egen plass

Det kan være smart å organisere garasjen slik at alle i familien har sin egen plass. Dette vil også føre til at ungene dine lærer seg å legge tingene sine på sin egen plass. Én måte å gjøre dette på, er å ha dele familien opp i farge. F.eks så kan far har røde esker, og mor ha gule esker.

Tips 7 for å organisere garasjen: Rydd helt til slutt

Når du nå har sortert alt på sin plass, og det du skal selge står klart på salgsplassen, så kan du gjøre en siste ting. Gå gjennom garasjen og dekk til og rydd opp det som ikke ser bra ut. Er det noen ledninger som henger løst, så tape de til veggen, eller skjul de på en elegant måte. Kost gulvet, slik at det ser pent og ryddig ut.

Da er det bare å nyte en ryddig og organisert garasje.

Les også: hvordan innrede garasjen.

Les også: Bygge ny garasje, da trenger du ikke alltid en søknad!