Digifinans

7 tips for å redde et dårlig ekteskap

Av og til så kan det virke som den letteste løsningen er å gå fra din kjære. Men tenk deg litt om; du har lagt ned veldig mye arbeid i en annen person (og kanskje til og med barn), og du vet at det sannsynligvis fortsatt er kjærlighet der, selv om det kanskje er vanskelig å finne.

Denne artikkelen vil vise deg hvordan du kan redde ekteskapet, og unngå skilsmisse. Hvis du vil gjenskape det gode ekteskapet du hadde før, og legge bak deg alt det dårlige som har skjedd, så les videre.

Reflekter over hva som skjer i ekteskapet

Det er nå på tide å reflektere over hvorfor dere har problemer i ekteskapet. Deretter må du gjøre hva du kan for å rette opp i det som ikke fungerer. Legg litt arbeid i å finne ut hva som har gått feil. Du kan ikke gå fremover, før du vet hva som holder deg tilbake. Forhåpentligvis så har du spurt ektefellen din om hvorfor ting går dårlig. Lytt til ektefellen din, og ikke prøv å gå i forsvar. Du trenger ikke godta alt, men prøv å endre på det ektefellen din mener ikke fungerer.

Si hva du mener, og men hva du sier

Et forhold må basere seg på tillit. Tillit skapes når forventninger oppfylles, og når man gjennomfører det man lover. Hvis du sier du skal gjøre noe, så gjør det! Feiler du å gjennomføre noe du har lovt, så er det lettere å miste tilliten til deg.

Alt du gjør med ektefellen bør være positivt

Unngå harde krangler. Ikke gå i fortiden og bruk dette mot den andre part. Alle situasjoner man har med sin kjære vil enten bygge forholdet, eller bryte det mer ned. Du trenger så mange positive poeng som overhodet mulig. Istedenfor å oppføre deg slik din ektefelle er vant til at du oppfører deg, så bør du heller vise din beste side hele tiden. Tro meg, ektefellen din vil legge merke til dette, og sette pris på det.

Ikke lag trusler mot din partner

Trusler betyr ikke at du er en dårlig person, det betyr bare at du har lært deg en dårlig vane. Og dette er en uvane du bør slutte med umiddelbart. Problemet med trusler er at man gjør de riktige valgene på feil premisser. Din ektefelle bør ikke holde på ekteskapet fordi du truer med at han eller hun ikke får se barna hvis han forlater deg. Slike trusler sier bare at du er en ustabil person som gjør at du sklir enda lenger unna din partner.

Få hjelp

Får du hjelp, så kan det få deg til å se andre muligheter du ikke har sett før. En psykolog kan hjelpe deg til å få orden på ekteskapet, men det er viktig at begge ønsker å få hjelp. Det er alltid nyttig å snakke med noen du aldri har snakket med før, for å få nye perspektiv på ting. Når du snakker med noen du ikke kjenner fra før av, så er det lettere å få en nøytral mening. Hvis dette blir for dyrt, så kan du snakke med noen i kirken. Dette er enten en del billigere, eller helt gratis.

Samle sammen støttende familiemedlemmer og venner

Vær sammen med de rundt deg som støtter deg. Det siste du trenger er folk som er negativ og som gir deg råd de aldri ville fulgt opp selv. Når følelsene dine er overalt, så trenger du stabile personer rundt deg som støtter deg i det du gjør.

Hvis du er separert, og enda ikke skilt, så kan du gjøre mye for å redde ekteskapet. Ikke gi opp hvis du virkelig ønsker å redde ekteskapet og gjøre noe bedre ut av hva det en gang var.