Digifinans

Lær deg å male på egen hånd

Du behøver ikke gå på malerskole for å bli flink til å male. Det er nok av bøker og YouTube-videoer, som kan lære deg det grunnleggende innenfor ulike typer maling, som akvarell, oljemaling og akrylmaling. Mange teknikker ligner, og noen ligner ikke i det hele tatt, men så lenge du kan det ene så har du en viss forståelse for andre måter å male på.

Les på norsk

Finn norske nettsider, om du er mest komfortabel med norskspråklig informasjon. Du finner disse med noen enkle Google-søk, og vipps så ser du hvilke sider du kan lese mer om dette, Noen ganger kan det lønne seg å være spesifikk om det er spesielle malingsteknikker eller inspirasjon du er ute etter. Er du heldig, kan du finne online kurs på norsk, hvor du får oppfølging på det du selv produserer.

Sjekk YouTube for turtorials

YouTube er en god kilde til såkalt «how-to» innfor alt mulig, inkludert kunstmaling. Her kan du ofte velge mellom alt fra helt generell kunnskap til dybdeanalyser, og ta i bruk kommentarfeltet for å komme i kontakt med andre som har samme interesse. Dette er en veldig enkel og grei måte å lære seg å male på. På den andre siden er ikke dette en veldig personlig måte å lære seg å male på, men du trenger ikke å rive av deg håret av den grunn. Og de fleste er på engelsk, selv om det nok er noen norske også.

Kjøp et par bøker

Mange, mange bøker innenfor kunstmaling som tar deg gjennom steg-for-steg. Bøker er en god måte å lære på, fordi her får du ofte et veldig dyptgående læringsforløp som er spesialskrevet for at du skal lære, uten andre virkemidler til å hjelpe deg utover boken.

Sjekk litt ut på internett før du går til innkjøp og les om andres erfaringer, det kan spare deg for tid og du kan finne en bok som passer deg.

Lykke til med malingen!