Digifinans

Hvordan innrede rommene i hjemmet

Hvordan du innreder et rom kan gjøre alt for hvilken atmosfære og uttrykk du vil ha. Her kan det ofte være nok å flytte om på det du allerede har, for å gi rommet et nytt uttrykk. Andre ganger kan det være nødvendig å male og gå til innkjøp av nye møbler, tepper og annen dekor.

I denne artikkelen får du inspirasjon til hvordan du kan løfte rommet til nye høyder, og få det uttrykket det fortjener.

Stuen – samlingssted

Stuen er et naturlig samlingssted, hvor du gjerne har gjester, men også selv slapper av. Da er det viktig rommet reflekterer dette. Her kan du med fordel ha lyse farger, som gir rommet et nøytralt utgangspunkt. Dette gjør du kan ha ulike seksjoner i stuen (kommer selvfølgelig an på hvordan den er oppdelt), og ha gjerne møbler med sjel. Brukte møbler kan du alltids pusse opp og male, for å få et helt personlig preg – noe som er mer og mer populært.

Soverom – barn og voksne

Hva soverommet skal inkludere, er mer opp til hvem som faktisk sover der. Angående fargevalg er det lurt å ha dempede farger som ikke går utover nattesøvnen.

Er det hovedsoverommet er det fint med enkle stiler pyntet opp med pastellfarger på sengetøyet.

Er det et soverom til tenåringer, kan det være ekstra pynt, som du enkelt kan finne. Her kan vi nevne plakater på nett og andre pyntegjenstander, som gir rommet ekstra sjel – men det skal du nok spørre om først for å unngå en eventuell konflikt.

Kjøkken – funksjonelt

Kjøkkenet skal helst være funksjonelt, for å klare en travel hverdag og også for å bevare et stilrent uttrykk. Det gjør også at kjøkkenet alltid ser rent og pent ut. Vil du gjøre lit ekstra, er lyse farger kombinert med inspirasjon fra det fransk design veldig fint. Du kan eksempelvis gå til innkjøp av kobbergryter (slik får du de til å skinne), som kan henge på veggen – ser kjempefint ut.

Badet – gjør det ekstra koselig

badet er et rom hvor det raskt kan se lite ryddig ut, om det er flere som deler på det. Noe som er populært for tiden, er å flislegge badet i lyse farger på veggene , mens gulvet kan ha mørke fliser. Badet er et viktig rom, som kan gjøre mye for velvære. Ikke innred kun for gjestenes skyld, men tenk også på de som bruker det i hverdagen. Her kan dere dele opp skapet så alle har sin egen privat plass – for eksempel.

Tenk nytteverdi

Hvordan du innreder rommene der du bor, kan gjøre så utrolig mye for hvordan det brukes også. Det som ofte skjer, er vi fyller opp rommene med alt mulig vi egentlig ikke bruker. Rydder du opp og får unna alle forstyrrende elementer, kan det gjøre rommet virker større og at det faktisk blir brukt mer.

Det er vanskelig å gå inn i detaljer, fordi hvert enkelt hjem er ulikt. Men tenk over hvem som bor der, hva rommet brukes til og hvor ofte, så har du kommet langt på vei. Det skal også være en nytteverdi i hvordan rommet er innredet. Husk også at det er veldig viktig å sikre boligen godt. Det betyr at man har rekkverk på trapper og har man små barn så bør man investere i den beste trappegrinden.