Digifinans

Reise til Kroatia

Skal du reise til Kroatia, så er det greit å få litt info om landet først. En ferie i Kroatia er utrolig spennende.

Kroatia var en av republikkene av den tidligere sosialist føderalistiske republikken av Jugoslavia, og muligens det mest attraktive landet av de vestre balkanøyene. Det er mange grunner som kan legge grunnlaget for en slik påstand: først av alt så er Kroatia et kulturrikt og tradisjonsrikt samfunn som i sitt område påvirker mange makter både fra øst og vest som er vevd sammen.  En miks av disse store betydningene er bevis nok. Fortsetter man frem, så har Kroatia en kystlinje på 1,778 kilometer og 1,185 øyområder. Dette er noe som får fram gleden hos eventyrlystne haventusiaster. Vi har valgt noen av de mest interessante attraksjonene i Kroatia, som vil helt sikkert gi deg mer motivasjon til å gripe sjansen å besøke dette landet.

Istria er bemerkelsesverdig. Byen har nydelige gastronomiske spesialiteter og viner, og barene, klubbene og festivalene i Zadar og Split bare venter på å bli utforsket, om du skal reise til Kroatia. Det er 8 nasjonalparker med urgamle skogsområder, elver, innsjøer, og flere ulike fosser av enestående skjønnhet. På slutten burde du ikke gå glipp av Dubrovnik, den mest fantastiske byen i Kroatia.

Skal du på ferie til Kroatia, så er Dubrovnik kanskje den største kyststjernen. Alle som har besøkt stedet kan ikke nekte på at det er nydelig. Det har mange luksuriøse hoteller, restauranter, og turistene er alltid der – uansett årstid. Går du ut til de små gatene utenfor sentrum, vil du oppdage mange interessante ting.

Hvar er hjemmet til de luksuriøse yachtene og for de som ønsker å bli sett. Men den mest solrike plassen i hele byen (272 dager i året) har mer å by på enn dette. Områdene er fylt med lavendler og aromatiske planter, og Jelsa er en skjult del av porten der du kan ha en fin svømmetur i buktene med fine strender. Skal du reise til Kroatia, så er dette virkelig en fin opplevelse.

Diokletians Palass er en av de mest imponerende ruinene som stammer fra Romerne, under beskyttelse fra UNESCO, og har fortsatt sitt potensiale for folket som bor der. Så er det hjertet av Split, et område fylt med butikker, barer, og masse turister.

Den Dalmatiske kysten. De mest fantastiske ferjeturene er de mellom Split og Dubrovnik som er en tur som tar omtrent 9 timer. Å bade i solen mens du er nær den fantastiske kystlinjen er en ekte glede, og du kan se Hvar og Korcula. Det tar mer enn dobbelt så lang tid enn bussturen til Dubrovnik, men det er en minnesverdig tur.

Kaffe i Zagreb. En måte å oppleve rushtiden på når du skal reise til Kroatia, er å ta en rituell morgenkaffe på lørdager før lunsjtiden. Dette kan være ved å ta et sete på en av terrasene eller bestille en macchiato og beundre omgivelsene. Disse vanen kan vende seg om til en gatefest, på sommerkveldene.

Seiling er antageligvis den mest populære aktiviteten i Adriaterhavet, om du skal reise til Kroatia. De priviligerte eierne og de som leier seilbåter har muligheten til å seile til disse nydelige øyene. Den mest populære porten er Hvar, men du burde også besøke andre øyer som er litt vanskeligere å komme fram til; Kornati or Elafiti.

Plitvice Nasjonal Park er en labyrint med løyper, skogsområder og enger med 16 sprudlende elver og fosser. Det ligger på listen over verdensunderverker og er den mest populære nasjonalparken i Kroatia. Her finner du bjørner og ulver, og hele 120 ulike fuglerarter. Skal du reise til Kroatia, og interessert i natur og dyr, så er dette en fin plass å reise.

Ban Josip Jelacic Square er i midten av byen Zagreb. For lenge siden i historien, var tivoliene med boder for salg av en mengde produkter og den sentrale plassen for passasjertransport befant seg her. I det XVIII århundre var det kalt Harmica, og siden midten av XIX århundre, så var navnet Croatian Ban Josip Jelacic. I følge undersøkelser, så var Ban Josip Jelcic square i Zagreb inkludert blandt de 20 mest nydelige sentralpunktene i Europa.

Brijuni Nasjonal Park er et paradis på jorden, og er lokalisert noen få kilometer vest for Istriakysten, mot Fažana. Skal du reise til Kroatia, er denn parken som inneholder 14 øyer på totalt 33,9 kvadratkilometer, verdt å få med seg. Blandt attraksjonene som aldri bør bli usett, er vertene meget stolt over de berømte høye bygningene (belvederes), som engang var dominante turistattraksjoner, men som ble borte i skogen over tid.

Da håper jeg at du har blitt litt klokere hvis du skal reise til Kroatia. Som du ser, så er det mye å oppleve på en ferie til Kroatia.

Les også: Reise til Thailand.