Digifinans

Møt nye mennesker på nett – uten datingsider

Det finnes en rekke møteplasser på nett, også for den som ikke har lyst å sveipe til venstre eller høyre på Tinder. Det er mange som finner en sjelevenn på datingsidene, men noen ganger er det mer naturlig å møte nye mennesker via for eksempel felles interesser. Det kan handle om hobbyer, engasjementet i frivillige organisasjoner, eller til og med i chat og forum på forskjellige plattformer for underholdning.

Mange spill på nett, fra populære titler innenfor e-sport, har noen form for mulighet for kommunikasjon, chat, forum og samlingsplasser. Det er lett å slå av en prat med noen som har samme interesser som en selv, og resultatet kan være både vennskap og kjærlighet. Selvfølgelig finnes det også mye rusk, og hvis man er på jakt etter seriøse samtaler og vennskap er det viktig å velge forum med omhu.

Livet på nett kan være overraskende sosialt

At livet på nett er usosialt er motbevist mange ganger, men det er selvfølgelig fortsatt noen som føler at det er upersonlig å sitte alene foran en skjerm. Men i 2020 så er jo sannheten at livet på nett er ekstremt sosialt, og da snakker vi ikke bare om de såkalte sosiale mediene – som i alt større grad er et utstillingsvindu der vi viser fram en perfekt og polert versjon av oss selv.

Samtidig føles også gamle dagers generelle chatterom utdaterte, og i dag er det heller i mer lukkede og private sammenhenger som mennesker møtes også på nett. Selv Facebook har gått så langt som å hevde at fremtiden er privat, og da er det i grupper og nettsamfunn med fokus på spesifikke interesser. Det kan handle om alt fra prepper-grupper til spesielle forum for deg som er ekstra interessert av å en spesifikk bil, katter eller praktisk talt hva som helst annet. Sannsynligheten for å møte noen på nett som deler akkurat dine interesser er ekstremt mye større enn i den fysisk verden.

Nisjenettsteder og apper for deg som vil møte nye mennesker

Det finnes en rekke veldig spissede nisjenettsteder for deg som vil møte nye mennesker på nett, dessverre har mange av de sterkt fokus på brukere fra USA, men det kan likevel være verdt et forsøk.

  • Bumble BFF, Friender, Interpals og Meetup er noen eksempler på slike apper som har mer fokus på å møte venner, heller enn dating. Spesielt Interpals, som har fokus på å lære språk og møte mennesker, kan kanskje være en spennende mulighet for nordmenn.
  • Det finnes en rekke treningsapper å velge mellom, og alt flere av de har et sosial element. Å gi en tommel opp på noens treningsøkt kan være en forsiktig åpning på en samtale med en person som du synes virker interessant.

Når du tar kontakt med noen på nett, må du være forberedt på at mange kan være skeptiske. Dette gjelder ikke bare på Tinder eller andre sjekkeapper, men like mye når det kommer til andre former for kontakt. Nordmenn har en sunn skepsis mot nettsvindel, og det er viktig å ha dette i bakhodet når du lager profiler, brukernavn og lignende. Ærlighet og åpenhet varer lengst.