Digifinans

Hvordan bli rik på nett?

Hver måned er det flere hundre nordmenn som søker etter “hvordan bli rik” og mange av de ønsker å bli rik ved å ta i bruk internett. Veldig mange vil nok avfeie dette som en drøm, utopi eller kanskje umulig, men det er faktisk langt i fra det. Alle med tilgang til PC og internett kan tjene mye penger. Det er ikke lett, det skjer ikke av seg selv og det krever mye hardt arbeid.

Vi har laget en guide til deg som ønsker å bli rik. Det er faktisk bare å følge denne guiden fra 1-10 helt til du har nok penger på konto.

Hvordan skal du tjene penger?

Dette er det aller første du må finne ut. Du har i hovedsak 3 valg:

  • Nettbutikk
  • Konsulent
  • Affiliate

Det er utrolig mange som har tjent mye penger på å starte nettbutikk. Her må du starte med å finne produkter du ønsker å selge. Du kan finne ganske mange produkter på nettsider som Alibaba.com. Hvis du ikke ønsker å ha lager så kan du se på noe som heter dropshipping.

Dersom du starter som konsulent så har du mange muligheter på nett. Du kan tilby tjenester innen webdesign, søkemotoroptimalisering eller innholdsprodusent. Et godt praktisk eksempel på en som har satt opp en konsulentside uten særlig mye penger er Søkemotoroptimalisering.com. Nettsiden kostet rundt 1000,- kroner å sette opp og så er det brukt mye tid på innhold. Dette kan repliseres innenfor alle tjenester.

Affiliate markedsføring handler om å markedsføre andre sine produkter og få kunder til å kjøpe disse igjennom dine lenker. Det betyr at du må skape trafikk inn til din nettside hvor du lenker til andre sine nettbutikker eller tjenester. Det er mange som tjener veldig mye penger på affiliate, men man må være innen en nisje hvor det er gode marginer. Eksempler på nisjer med gode marginer er reiser, finans eller casino (forbudt, men mange gjøre det).

Nettside og domene

Uansett hva du skal gjøre på nett så trenger du en nettside og det er her du må starte.
Eksemplet ovenfor var et veldig godt domene som sikkert kostet noen tusen kroner, men du kan kjøpe et domene for rundt 60,- kroner hvis du skal ha .com og 120 kroner om du skal ha et .no. Veldig mange domener er opptatt, men man kan lage mange varianter. Hvis du f.eks ønsker å tilby tjenester innenfor webdesign så kan man lage:

  • BesteWebdesign.no
  • NorskWebdesign.no
  • SuperDuperWebdesign.no
  • WebdesignSpesialisten.no

Du bestemmer helt selv hva du kaller deg for og det spiller liten rolle med tanke på SEO også. Det er en fordel å lage en variant som lett forklarer hva du driver med.

Veldig mange tror det er vanskelig å sette opp en nettside, men dette har faktisk aldri vært enklere. Nesten alle tilbydere av domene tilbyr en enkel løsning for å sette opp Wordpress. Wordpress er det mest brukte systemet for nettsider og du har utrolig mange muligheter. Man kan enkelt kjøpe seg et design eller du kan bruke et gratis design.

Hvis du ønsker å starte nettbutikk så finnes det en veldig enkel løsning som heter Shopify. Her kan du faktisk starte en nettbutikk på 1-2-3. Alt du trenger å gjøre er å koble opp domene hos dem, du kan kjøpe domene direkte der også.

Innhold

Uansett om du skal drive nettbutikk, konsulent eller være affiliate så må du produsere innhold til nettsiden din. Helst så trenger du masse innhold på nettsiden. Du trenger fyldige undersider og mange artikler. Dette innholdet skal tiltrekke seg besøkende fra søkemotorene og inn til din nettside.

Lag undersider med 2-3000 ord og lag blogginnlegg med rundt 1500 ord på hvert blogginnlegg. I tillegg så er det fint å bruke video og sosiale medier for å spre inholdet på nettsiden din.

Trafikk

Du må trafikk inn til nettsiden, her har du i hovedsak 3 kilder:

  • Betalt trafikk
  • Organisk trafikk
  • Direkte trafikk

Når du har en ny nettside så vil du mest sannsynlig ha svært lite direkte trafikk og veldig lite organisk trafikk. Det kan derfor være veldig lurt å investere penger i betalt trafikk. Denne trafikken kan du kjøpe hos Google og/eller Facebook.

Samtidig som du kjører betalt annonsering så bør du satse på å legge til rette for trafikk fra søkemotorene, dette kalles søkemotoroptimalisering. Dette gjør du ved som nevnt ovenfor å lage godt innhold og ved å bygge lenker. Du kan lese en grundig guide om hvordan du kan bli synlig i søkemotorene her.

Oppsummering

Hvis du finner deg en nisje eller bransje som du jobber kontinuerlig med punktene her for å øke trafikken inn til siden ved å satse på både betalt og organisk så vil du med tiden opparbeide deg en inntekt. Det vil ikke være en passiv inntekt fordi du må faktisk hele tiden jobbe med siden hvis du skal bli rik av den.

Det vil ta tid å bygge noe opp. Noen klarer dette på under 1 år og andre bruker flere. Veldig mange ganger reflekterer hastigheten her hvor mye jobb man har lagt inn i prosjektet fra start.