Digifinans

Godt renhold og vedlikehold gir kjøkkenet ditt et langt liv

Å vaske og rydde hjemme er kanskje ikke det aller morsomste vi gjør, men det er uten tvil nødvendig. Kjøkkenet er ikke noe unntak, og spesielt med tanke på at det er der vi oppbevarer, lager og spiser maten vår, er det viktig at det er rent og ryddig. Det er ikke vanskelig å finne sitt drømmekjøkken fra leverandører som AUBO. Når kjøkkenet er ferdig installert og klargjort, har du en flunkende ny og ren arena for kokkekunster.

Vask og rydd fortløpende hver dag

Det viktigste som må til for å holdet et nytt kjøkken like fint i mange år, er at du faktisk bare ryddet og vasker opp hver dag. Det skal ikke mange minutter til, bare tørk over benken og sett på vaskemaskinen. Da blir det også mye enklere å gjøre det der lille ekstra med jevne mellomrom, slik at du slipper å ta skippertak.

Gode kluter og enkel tilgang til støvsuger, gjør det mye enklere å rydde og vaske effektivt. Unngå å bruke for mye sterke kjemikalier, du kommer langt med vann og mikrofiberkluter. Noen steder bør de selvfølgelig vaske med litt sterkere midler for å unngå for eksempel spredning av bakterier.

Vann er en av kjøkkenets største fiender

Uansett hvor høy kvalitet et kjøkken har kan det være utsatt for vannskader. Det kan handle om både lekkende rør som kan forårsake store skader, men også om helt enkelt vannsøl. Pass på å tørke opp vann med en gang hvis det kommer på skapdører eller gulv. Det er spesielt overflater i tre eller MDF for er svært utsatt og som kan bli skadet eller sprekke opp.

I tillegg kan for mye fuktighet på sikt forårsake muggsopp og andre ting du ikke vil ha i huset ditt. I den forbindelse er det også lurt å oppbevare mat i luft- og vanntette beholdere slik at de ikke utsettes for fuktvariasjoner.