Digifinans

8 tips som får rengjøringen til å bli mye lettere

Vasker du på korrekt måte? Hvis du leser artikkelen, så kan du spare deg for en del arbeid.

Rengjøring er ofte kjedelig for mange, men det trenger ikke å være så vanskelig og kjedelig som mange tenker. Hvis du unngår feilene som står under, så vil rengjøringen gå mye lettere, og du vil spare deg for mye frustrasjon.

1. Du bruker fjærkost

Når du bruker en fjærkost, så flytter du egentlig bare støvet fra én plass til en annen. Man ser ofte på tegnefilmer at de tørker støv med fjærkoster. Dette er kun for å illustrere vasking. Det er svært effektivt hvis du skal få det rent.

Bruk heller en mikrofiberklut som samler støvet i selve kluten. Når du er ferdig, så kan du vaske kluten i vaskemaskinen, slik at den blir ren til neste gang du skal tørke støv.

2. Du vasker vinduer når det strålende sol ute

Nei, det handler ikke om at du heller bør tilbringe dagen utendørs når det sol. Det handler rett og slett om at solen varmer vinduene så mye at de tørker raskt. Det kan føre til at det blir flere skjolder enn nødvendig…og DET er ikke fint.

Vask vinduene når det er skyer, og ikke direkte sol på vinduet. Da tørker de senere, og du rekker å tørke de selv med nal og klut.

3. Du bruker sko innendørs

Det er kanskje helt logisk for deg at man ikke skal bruke sko innendørs, men noen bruker det likevel og lurer på hvorfor det er mye støv og skitt inne.

Selv om du bare må inn en kjapp liten tur, så ta av deg skoene først, så slipper du unna en del vasking og støvtørking senere.

4. Du rengjør ikke støvsugeren

Hvis du ikke tømmer støvsugerposen når den er full, så kan du risikere å flytte på støvet, i stedet for å suge det opp.

Når posten begynner å bli full (gjerne litt før), så bør du bytte pose.

5. Du lar ikke rengjøringsmiddelet virke godt nok før du vasker det bort

Når du har lagt på rengjøringsmiddel/spray, så bør det virke litt før du tørker det bort. Er det veldig skittent, så bør det kanskje virke i noen minutter før du vasker det vekk.

Les på bruksanvisningen til middelet før du bruker det, så er du stort sett sikker.

6. Bruk avtrekksviften på badet

Avtrekksviften du har på badet er din beste venn når det kommer til å holde badet ditt fri fra mugg og vannskader.

Hver gang du dusjer/bader, så kan du skru på viften slik at fuktig luft suges ut. La den stå på i minst 15 minutter etter at du er ferdig å dusje/bade.

7.  Du bruker rengjøringsspray rett på overflater

Spruter du rengjøringsmiddel rett på møbler, så kan det fort bli for mye, og det kan gjøre mer skade enn nytte.

Spray heller på kluten, og så kan du vaske med kluten på møblene etterpå.

8. Jevnlig rengjøring er det beste!

Det kan være fristende å la være å støvsuge og vaske huset hver uke. Det som skjer da, er at det samler seg veldig mye støv og skitt, og det blir enda vanskeligere å fjerne.

Det beste er å utføre huslige gjøremål jevnlig, slik at det ikke hoper seg opp. Da vil du få en lettere jobb med å gjøre rent i hjemmet ditt.

Kilde: http://www.viivilla.no/interior/