Digifinans

10 ting produktive mennesker gjør før leggetid

De som har mest suksess, har som regel en del vaner som gjør at akkurat de klarer seg litt bedre enn mange andre. De forstår at veien til suksess starter med den mentale og fysiske helsen, og dette avhenger mye av vanene de har før leggetid.

Her får du 10 ting som produktive mennesker gjør før de går til sengs, og som også gjør at de har mer suksess enn mange andre.

1. De går over dagen i hodet

Steve Jobs var en stor tilhenger av å leve livet til det fulle. Han forklarte det på denne måten: “Å være den rikeste mannen i graven spiller ingen rolle for meg. Men å kunne si til seg selv før man legger seg at man har gjort noe stort og flott, det er viktig for meg.”

De fleste som har suksess her i verden, tenker gjennom hva de har gjort i løpet av dagen og hva som spiller en stor rolle for dem. De går gjennom dagen i hodet, og tenker på om de har nådd målet sitt for dagen, og om det kan bidra til å komme nærmere sitt overordnet mål. De skriver ned hva som har gått feil, og hva som kan gjøres bedre til neste dag.

Derfor bør du i kveld, før du legger deg, tenke gjennom hva du har gjort i dag, og hva som gjør livet ditt verdt å leve. Tenk også gjennom hva du kan eventuelt gjøre bedre i morgen.

2. De skriver ned tankene sine

Ellen DeGeneres pleide å skrive ned tanker og følelser da hun var yngre. “Å skrive er flott, for du får ut alt på papir, og du får ut det beste i deg selv.”

De som har suksess, skriver ofte ned deres tanker og følelser i en loggbok. De kan da analysere når og hvor ting eventuelt gikk galt, og da er det lettere å rette opp i det senere. Når du skriver ned alt i en journal, så kommer du kanskje på ting du ikke har tenkt på før.

Mennesker som Theodore Roosevelt, Thomas Jefferson, Charles Darwin, Andrew Carnegie, Benjamin Franklin, Ralph Waldo Emerson og Winston Churchill skrev dagbok, så hvorfor kan ikke du også gjøre det?

3. De graver seg ned i bøker

Bill Gates leser en time før han legger seg. Dette er ikke om kun ett tema, men om flere ulike temaer, slik at han stadig vekk lærer noe nytt.

Mange som har suksess, leser mye. Mange leser minst 10-20 minutter før de legger seg, og de lærer fra hva andre snakker om. De leser om lederskap og om hva andre ledere gjør bra, slik at de selv kan lede andre, og gjøre en god jobb.

Det sies også at lesing forbedrer hjernen og holder den i aktivitet. Dette er spesielt viktig når man blir eldre.

4. De setter opp en liste med prioriteringer for neste dag

Når det skjer mye i løpet av en dag, så kan det være lett å glemme viktige ting du skal gjøre. Derfor er det viktig at du setter opp en liste før du legger deg, over hva du skal gjøre neste dag.

Lag en liste over alt du skal gjøre, og sett prioriteringer foran, hvor du enten rangerer fra topp til bunn, eller fra høy, middels, lav. Du trenger ikke å sette opp mer enn 3-5 gjøremål til neste dag. Blir det for mye, så kan det fort bli at du ikke gjør noen av de.

5. Sett av kvalitetstid med familien

“Man må aldri la familien gå bak arbeidet” -Walt Disney

Dette er helt sant! Du må sette av tid til familien hvis du skal klare å holde fokus i arbeidet du gjør, utenfor familietiden.

Det viktigste du kan gjøre for å øke produktiviteten, er å proritere tid med familien din, slik at de ikke blir glemt. Prat med ektefellen din og barna dine, og ikke bare sitt i sofaen og se på TV. Spis mat sammen, og prat.

6. Produktive mennesker får ting gjort

Produktive mennesker gjør ting som må gjøres, de gjør ikke bare ting som er kjekt å gjøre. De er villige til å jobbe knallhardt, fordi de vet at knallhard jobbing er veien til suksess.

Døgnet består av 24 timer, og mange synes kanskje det er altfor lite. Men da er det en enda større grunn til å faktisk gjøre unna det du må gjøre, og ikke bare bruke tiden på tull.

7. Ha en digital-fri time

Det er lett å bli stresset og utslitt når man konstant har på mobiltelefoner, PCer og andre duppeditter som er jobbrelatert.

Før du legger deg, så kan du slå av alt og sette deg i en god stol med avslappende musikk eller en god bok.

8. Bruk litt tid i naturen

For å føle deg frisk og energifull, så er det viktig å komme seg opp av kontorstolen, og ut i naturen. Dette trenger ikke å bety at du skal gå en topptur hver dag, men å spasere langs en grusvei og se på fugler i 20 minutter kan gjøre underverker. Du kan også ta deg en svømmetur sjøen eller fjellvannet, eller du kan gå ut å plukke blåbær i skogen. Gjør noe helt annet, og gjør det utendørs.

Det beste er ofte å gjøre dette rett etter arbeidstid, eller som en del av pausen midt på dagen.

9. Meditering er avslappende

Sett deg inn i meditasjon og lær deg noen teknikker som gjør at du kan meditere. Gjør dette hver morgen og hver kveld før leggetid. Du vil raskt merke at kroppen din fungerer bedre, og du vil være mer avslappet, slik at du i større grad unngår stress.

Sett av rundt 10 minutter hver kveld før du legger deg til å meditere.

10. Produktive mennesker ser for seg fremtiden

Flere suksessrike mennesker setter av noen minutter før leggetid hvor de ser for seg et positivt utfall på det prosjektet de jobber med.

Bruk derfor noen minutter hver kveld til å visualisere neste dag, og se for deg at den skal gå i positiv retning. Ikke tenk negativt. Dette vil hjelpe deg til å faktisk få det til å skje, siden du allerede har sett det for deg i hodet. Og til slutt; husk at friske folk gir lønnsom økonomi.