Digifinans

Positive aspekter ved dataspill og nettspill

Mange ser nok på dataspill og ulike nettspill som noe negativt, som kun er til for sløsing av tid. Men faktum er at det finnes mange positive aspekter ved å spille slike spill. Vi skal se litt nærmere på hvilke positive faktorer slik spilling kan føre med seg.

Barn lærer seg bruk av IT

IT er utvilsomt kommer for å bli, og er en svært viktig del av hverdagen i dagens samfunn. Det å lære barna å bruke data fra tidlig alder, kan føre til at de kan utvikle svært gode egenskaper når det gjelder databruk, sammenlignet med de som første begynner med PC-bruk i tenårene. Dette kan faktisk være med på å gi dem en ekstra fordel når de blir litt eldre, og skal utdanne seg innenfor et bestemt felt.

En naturlig måte å lære seg engelsk på

Svært mye på nettet foregår på engelsk. Selv om det naturlig nok ofte finnes oversettelser, enten det er snakk om dataspill eller nettsider, er det mye mer som er tilgjengelig på engelsk språk. Ved å bruke data har unge mennesker er naturlig måte å lære seg, eller å videreutvikle allerede eksisterende engelskkunnskaper på. Man ser ofte at barn som har drevet med dataspill på engelsk, drar god nytte av dette når det gjelder å lære seg engelsk.

Man kan også kombinere språklæring og spilling. Unger kommer nok helt sikker til å synes at det er artigere å lære seg engelsk via dataspilling enn via en lærebok i klasserommet. Det er derfor viktig å se mulighetene i akkurat dette, da gode språkkunnskaper er uvurderlig i dagens internasjonale samfunn.

Nettspill gir deg muligheten til å koble av

Det er mange som har svært travle hverdager, bestående av barneoppdragelse, hektiske arbeidsdager og fritidsaktiviteter eller trening på ettermiddagene. Ofte er det lett å glemme seg

selv oppi alt dette. En befriende måte å slappe av på, er ved å sette seg ned på dataen og spille noen spill. På den måten kan du få utløsning for alt stresset som har samlet seg opp gjennom uken. Kanskje ønsker du å kombinere spilling og spenning også. Pokerspilling og kasino på nett er noe som har blitt svært populært de seneste årene, og mange voksne har det veldig moro med denne fritidsaktiviteten.

Datakunnskaper kan betyr nye jobbmuligheter

I dagens høyteknologiske samfunn er det svært mange jobber som baserer seg på PC-bruk. Det betyr at jo bedre PC-kunnskaper du har, jo større sjanser har du for å få deg en jobb hvor dette er en sentral del av hverdagen. Det er mange måter å lære seg nye kunnskaper på, men det er liten tvil om at internett gir deg svært mange muligheter til å lære deg, eller å videreutvikle allerede eksisterende egenskaper. Dette er noe man har tilgang til gjennom mange ulike nettsider som tilbyr slik informasjon og læring helt gratis. På YouTube og andre nettsider finnes det også mange kurs som kan hjelpe deg å utvikle ny kunnskap.