Digifinans

Hvordan skrive oppsigelse (i 2018)

Hvordan skriver du en oppsigelse i 2018? Svaret får du under.

Du lurer kanskje på hvordan du kan skrive en oppsigelse? Når du skal bytte jobb, så bør du være forsiktig med hvordan du opptrer på den plassen du skal forlate. Handler du feil, eller skriver noe dumt i oppsigelsen, kan dette gå utover ditt rykte, som igjen kan skape problemer når du skal søke ny jobb. Les videre for hvordan du kan skrive en oppsigelse.

Er du fast ansatt, så er som regel oppsigelsestiden 3 måneder eller mer. Oppsigelsen gjelder fra den 1. i måneden ETTER du har levert oppsigelsen. Dvs, leverer du oppsigelsen 15.mars, så vil oppsigelsestiden på eventuelt 3 måneder, starte fra 01.april.

Enhver oppsigelse bør være skriftlig. Husk at oppsigelsen skal være kort og konkret, og ikke være full av unødvendig informasjon. Du bør begrunne hvorfor du sier opp. Sier du opp fordi du misliker sjefen, så bør du kanskje oppgi en annen grunn, eller ikke nevne noe som helst. Husk at du kanskje skal tilbake til samme firma senere, og da er det dumt om du har “tømt deg” helt. Det er også dumt å si til kollegaene at du skal slutte, FØR du har levert inn oppsigelsen. Ryktene sprer seg fort på en arbeidsplass.

hvordan-levere-oppsigelse-kjedelig-jobb
Er jobben din veldig kjedelig? Da er det på tide å levere inn en oppsigelse

Selv om jeg skrev ovenfor at du bør oppgi grunn, så er ikke det et krav. Leverer du oppsigelsen personlig til øverste sjef, så vil kanskje han eller hun snakke litt med deg og spørre hvorfor du vil slutte i jobben. Her kan du fortelle  litt utdypende om hvorfor du vil slutte. Husk å vær positiv, og trekk frem positive elementer ved jobben og de ansatte. På denne måten er det lettere at sjefen kan anbefale deg til neste arbeidsgiver.

Selv om du har bestemt deg for å levere inn oppsigelse, så er det likevel viktig at du gjør samme jobb som tidligere. Dette vil også være gunstig i forhold til neste arbeidsplass. Husk at gode referanser er gull verdt.

Er du midt i et stort prosjekt, så er det kanskje en god ide å avslutte prosjektet, eller lage en plan på hvordan det kan avsluttes til de andre på jobben. De fleste firma trenger en erstatter for deg, og det er viktig at erstatteren kan fortsette der du slapp. Hvis du kjenner noen du føler er rett person, så vil arbeidsgiver som regel sette stor pris på å få inn tips. Dette gjelder spesielt arbeidsplasser hvor det kan være vanskelig å få inn nye folk.

Når du skal avslutte på en arbeidsplass, så er det viktig å be om en skriftlig attest. På denne måten kan du få ned dine gode sier, og underskrift fra din arbeidsgiver. Når du søker ny jobb, så kan du legge ved denne i søknaden, så slipper arbeidsgiveren å ringe til dine referanser.

Er det noen du misliker på jobben, så ikke gi uttrykk for dette nå. Det kan være at flere skal slutte i jobben, og du kan faktisk møte de i en annen jobb du får i fremtiden.

Under får du et forslag til oppsigelse. Husk at den skal være kort og konkret. 

Oppsigelse av stilling som [navnet på stillingen]

Med dette så sier jeg opp stillingen min [navnet på stillingen] hos [firma].

Jeg går ut min oppsigelsestid som skrevet i kontrakten, og fratrer min stilling fra og med [dato].

[eventuell grunn]

F.eks: Jeg ønsker å si opp min stilling, fordi jeg vil prøve noe helt nytt. Jeg tror det kan være sunt å skifte beite noen ganger i løpet av livet, og for meg så er dette riktig tid å gjøre det på.

Jeg takker for godt samarbeid.

Med vennlig hilsen

[navn]


Likte du artikkelen om hvordan skrive oppsigelse, så del den gjerne med andre.

Les mer om oppsigelse her.